Co (ne)víte o Lukáši Hůlkovi

V našem miniseriálu představujeme zimní posily.

Co (ne)víte o Lukáši Hůlkovi

V tomto formátu se snažíme krom důležitých informací z fotbalové kariéry najít i nějaké opravdové zajímavosti, což například s Lukášem Pokorným šlo snadno. Za to s Lukášem Hůlkou to tak jednoduché nebylo. Ne, že by nechtěl spolupracovat, naopak. Jenže Lukáš Hůlka je tak slušný a skromný, že v jeho očích toho o sobě moc extra zajímavého neshledával. Přesto jsme na něco nakonec přišli...

V Bohemians už působil, odehrál tu celou sezonu 2017/18

Lukáš je odchovancem Mladé Boleslavi a ligové starty si připisoval i v dresu Hradce Králové. Když jej Středočeši v létě 2017 poslali do Bohemians, vznikla krásná symbióza. Lukáš své působení mezi Klokany odstartoval povedeným zápasem na Spartě a nakonec v minulé sezoně nastoupil do 26 utkání v zelenobílém dresu.

Na podzim v Mladé Boleslavi nastupoval i jako kapitán

Po povedených výkonech v Ďolíčku si Lukáše stáhla mateřská Mladá Boleslav. Sympatický "Hůlis" se objevil v základní sestavě Středočechů ve všech 19 podzimních utkáních. V případě absence Marka Matějskového dokonce Hůlka navlékal kapitánskou pásku. Přesto se jej Mladá Boleslav v zimě vzdala...

Hodně rád čte knihy

Lukáš vystudoval gymnázium a chvíli se snažil kloubit profesionální fotbalovou kariéru i se studiem vysoké školy. To nakonec musel přerušit. Přesto na rozdíl od řady fotbalistů například před videohrami dá přednost knize. Mezi jeho nejoblíbenější patří Čtyři dohody od Miguela Ruíze.

Baví ho jazyky

Vytáhlý obránce se na střední škole obstojně naučil anglicky, v čemž se dál zdokonoluje. Jeden cizí jazyk mu ale přijde málo, a tak se začal učit i španělsky.

Rád cestuje

Své lingvistické dovednosti může uplatnit při své zálibě v cestování. Za poslední dobu navštívil Londýn, Barcelonu či Dubaj.

Vyrůstal na statku a doteď se stará o králíky

Možná to nejzajímavější na sebe Lukáš prozradil až na konec. Pochází z malé vísky u Mladé Boleslavi, kde odmala vyrůstal mezi zvířaty. Na kydání hnoje prý byl moc malý, a tak ho to trochu minulo, ale doteď se stará třeba o králíky.