U21: Vstup do jarní části Klokanům nevyšel

Juniorka doma s Hradcem výsledkově nezvládla druhý poločas.

U21: Vstup do jarní části Klokanům nevyšel

Tento víkend se po pauze odehrálo první kolo jarní části, ve kterém Klokany čekalo utkání s Hradcem Králové. V posledním střetnutí s tímto soupeřem se Bohemce podařilo zvítězit 2:1. S mladými hráči juniorky vyrazilo i několik posil z A týmu v čele se zkušeným Jindřiškem a brankářem Valešem. Do utkání zasáhli i po zranění vracející se krajní obránci Schumacher s Vondrou, a také útočník Nečas.

Do utkání vstoupili lépe hráči Bohemians, kteří drželi častěji míč na kopačkách a vytvořili si několik slibných šancí, ale branku hostů dobře kryl hradecký gólman Mach. Ten inkasoval až ve 20. minutě, když Begič využil chyby obrany Hradce a po samostatném úniku otevřel skóre. Hra se vyrovnala, ale Bohemka stále měla častější držení míče. Ve 34. minutě přišel faul Klokanů kousek od rohového praporku. K rozehrání se postavil Zorvan a překvapivou střelou na přední tyč vyrovnal. Těsně před pauzou hradečtí skóre otočili, když využili špatné zpracování jednoho z obránců domácích a po rychlé akci vstřelil gól Soukeník.

Druhý poločas začal tlakem Bohemky, která si vypracovala sérii rohových kopů, ale ta větší ohrožení branky hostů nepřinesla. To Hradec v 60. minutě standardní situaci od rohového praporku využil, když si na míč naskočil volný Vobejda. Hned dvě minuty na to skóroval Hradec počtvrté. Po centru ze strany se prosadil Firbacher. Klokani se nevzdávali a snažili se stav alespoň korigovat, ale nebyli úspěšní. Hradec naopak v 84. minutě ještě vedení navýšil, když po ztrátě míče utekl Bičiště.

Juniorka tak výsledkově nezvládla úvodní utkání jarní části. Příští kolo ji čeká duel na severu Čech s Jabloncem.