U21: Juniorka jednoznačně vyhrála na hřišti Jablonce

V základní sestavě nastoupila posila z Bahrajnu Marhún.

U21: Juniorka jednoznačně vyhrála na hřišti Jablonce

Tento víkend bylo na programu Juniorské ligy již 19. kolo české skupiny. Klokani se k dalšímu utkání vypravili na hřiště Jablonce, jehož juniorka hraje své zápasy v areálu v Břízkách. Do nedělního utkání zasáhlo i několik členů A týmu. Jmenovitě obránci Šmíd s Vondrou, záložníci Hašek, Vodháněl, Marhún, a také útočníci Nečas s Koubkem.

Utkání začalo ve svižném tempu, oba týmy předváděly běžecky náročný a bojovný fotbal. Hráči Bohemky, se trochu více než soupeř, snažili hrát kombinačně a po jedné takové akci také udeřili. V 15. minutě Klokani po několika přihrávkách posunuli míč na levou stranu hřiště, odkud dostal pěknou přihrávku do běhu Koubek. Ten si balon nejprve předkopl a pak brankáře domácích s přehledem obstřelil. Bohemka své vedení navýšila hned ve 23. minutě. Zelenobílí vybojovali balon ve středu hřiště, následně se po přihrávce k míči dostal Marhún, který přesprintoval obránce Jablonce a pak přihrávkou přes celé vápno našel Koubka. Ten už v jednoduché pozici doklepával do prázdné brány. Ve zbytku poločasu se domácí dostali jen k několika dalekonosným pokusům, které nebyly nebezpečné. Bohemka hrozila z rychlých protiútoků, ale chyběla finální přihrávka.

V honbě za kontaktní brankou Jablonec vstoupil do druhého poločasu trochu aktivněji, ale vážnější příležitosti si nevypracoval. O osudu utkání bylo rozhodnuto v 70. minutě, když si po standardní situaci na centr naskočil Šmíd. Na hřiště se poté dostal Le Tuan, který nejprve dvě velké šance spálil, ale napotřetí se po úniku Rizvanova a jeho následné přihrávce prosadil. V 87. minutě tak Le Tuan uzavřel střelecký účet.

Bohemians po nepovedeném vstupu do jarní části s přehledem porazili na jeho hřišti Jablonec 4:0. Po 19ti odehraných kolech se Klokani nadále drží v horní polovině tabulky a aktuálně se nachází na 5. místě tabulky české skupiny.