Hašek: Zrušený gól byl obrovskou ránou

Trenéři Jindřich Trpišovský a Martin Hašek hodnotí vršovické derby.

Hašek: Zrušený gól byl obrovskou ránou

Jako první hodnotil derby hostující trenér Jindřich Trpišovský.

"Troufnu si říci, že naše vítězství je zasloužené. Výkon mužstva byl skvělý. Myslím si, že ve všech parametrech utkání jsme hráli výborně a přesně dle přípravy na utkání. Mohli jsme v první půli přidat více branek, neboť šance k tomu byly. Už v prvních deseti minutách se nám naskytly tři možnosti. Trochu jsme si utkání zkomplikovali. Atributy jako držení míče, kombinační hry, měnění jejího těžiště, důrazu při přistupování k hráčům soupeře zvládlo mužstvo skvěle. Hráči byli i odvážní pří kombinaci, což v Ďolíčku není jednoduché, protože takové zápasy v domácím prostředí hraje Bohemka výborně,"
chválil své svěřence kouč červenobílých.

Na přetřes pochopitelně přišla i situace, která zlomila celé utkání: "Měli jsme střídačku blíže k vápnu Bohemky a viděl jsem zákrok na Masopusta přímo živě. Říkal jsem si, že se k tomu rozhodčí budou na videu vracet. Předcházela tomu ještě jedna situace a tahle byla ještě jasnější. Byl jsem klidný v tom, že to musí takto dopadnout. Faul byl jasný."

"Pro nás je důležité zvládnout vlastní zápasy. Vršovické derby je pro Slavii důležité a chceme vyhrát každý zápas. Pro nás bylo důležité zvládnout derby tříbodově, což se povedlo. Upozorňovali jsme hráče, aby nekoukali, na jakém místě v tabulce se Bohemka nachází. Strašně těžko se tu vyhrává. Bohemce role týmu na rychlé protiútoky daleko více sedí. Silné týmy nemají v Ďolíčku dlouhodobě dobrou bilanci. Až budou v plné síle, půjdou hodně nahoru. I v zápase bylo vidět, že někteří jsou po nějaké nemoci. Mají dobrý tým i trenéra," zakončil své hodnocení.

Po něm hodnotil utkání i domácí trenér Martin Hašek.

"Potkaly se dva týmy z opačným pólů tabulky. Šli jsme do zápasu se strategíí vyztužit zadní řady. Hráli jsme v podstatě v rozestavení 5 - 4 - 1. Přineslo nám to úspěch ve Zlíně. Rezignovali jsme na vysoký presink. Taktika byla pochytat hráče Slavie do zhuštěného bloku, nedovolit jim se dostávat do situací, v nichž jsou silní. Rychlý přechod, přečíslení do brejkové situace. Čekali jsme, že protiútoků nebudeme mít hodně. Předpokládali jsme, že tři až pět protiútoků v utkání sehrajeme takovým způsobem, aby znamenaly nebezpečí. Pokud uhrajeme nulu vzadu, tak můžeme odejít s výhrou. Není to něco, co posouvá fotbal dál. V naší situaci nám taková taktika mohla reálně přinést úspěch s větší pravděpodobností, než kdybychom zvolili způsob hry, který je mi bližší," vylíčil plán Bohemians do derby.

Bohemians Praha 1905 - SK Slavia Praha 0:3 (0:2)
Bohemians Praha 1905 - SK Slavia Praha 0:3 (0:2)
Jeho plnění ze zpočátku dařilo: "Zhruba dle plánu se hra na hřišti odehrávala. Akorát jsme byli trochu pasivnější oproti mým představám. Dávali jsme hráčům Slavie i více prostoru. Nicméně to vedlo k tomu, že jsme dali vedoucí branku z protiútoku. Pro diváka dostal zápas v tu chvíli nový náboj. Až do momentu, kdy vstoupil videorozhodčí do celé situace. Na základě analýzy souboje před naším protiútokem se rozhodčí rozhodli pro penaltu pro hosty. Prožili jsme si radost, emoci, ale náhle jsme prohrávali 0:1. To je pro tým obrovská rána. Hráči byli frustrovaní, měli písek v puse až do konce zápasu."

"Videorozhodčí do toho asi vstoupil možná podle metodiky posuzování takových okamžiků. Za mě je to ovšem destrukce fotbalu i Bohemky. Mohlo by to být jindy i v náš prospěch. Jako na potvoru jsou všechna rozhodnutí videorozhodčího proti nám. Když bychom ho potřebovali, tak tam zrovna není. Jako třeba v Liberci, kdy dáme branku na 2:1 v 91. minutě a není uznána pro údajný ofsajd. Pak se ukáže, že je tam metrová rezerva. Navíc je vidět přímo linie hranice šestnáctky, takže to každý vidí. VAR tam není, nikdo to neposoudí a my body nemáme. Mluvil jsem přímo s rozhodčímí po utkání. Omluvil jsem se jim, protože jsem reagoval negativně v rozhovoru pro TV. Podle metodiky nesmí po okamžiku pro posouzení videorozhodčím nastat situace, která by vedla k nebezpečí druhého týmu. Náš protiútok se jevil nebezpečně a skončil gólem. Až potom může hlavní rozhodčí situaci konzultovat. Kdyby náš útok přerušili, šli se podívat a rozhodli, že by penalta nebyla. Lidé na stadionu i já by se zbláznili. V tomto případě situace skončila gólem, rozhodčí nám ho vzal a je to vlastně podle metodiky videorozhodčího. To je úplný knockaut. Je to jako, když vás dívka navnadí, pozvala k sobě domů a pak řekla, ať jdete pryč," okomentoval zásah videorozhodčího do derby.