Vacek: Způsob porážky nás mrzí

Kamil Vacek popisuje vršovické derby.

Vacek: Způsob porážky nás mrzí

Záložník Kamil Vacek komentuje vršovické derby se Slavií. Rozhodující moment, taktické plány i jeho spolupráce s Levinem ve středu zálohy? Vše v rozhovoru.

Výše porážky je pro nás spíše nezasloužená...
Spíš mrzí způsob, kterým jsme derby prohráli. Rozhodčí nás nechal prožít celou euforii po gólu. Byl jsem hrozně šťastný z našeho vedení. Najednou stojíte, chcete rozehrát a v ten moment odejde sudí zkoumat, zda v nějaké předešlé situaci neměl odpískat penaltu. Jestli viděl v našem vápně faul, tak měl nařídit pokutový kop okamžitě. Takhle prožijeme radost z gólu a je to ještě bolestivější. V mých očích tam faul totiž nebyl.

Myslíš, že by se v takových momentech měl protiútok přerušit?
Když vidí nějaký sporný moment, tak to asi musí přerušit. Myslím si to. Jsem na sto procent přesvědčený, že kdybychom gól nedali, tak by se ani na video podívat nešel.

Byl jsi hned v prvním měsíci tvého působení u nás oceněn nejlepším hráčem. Co to pro tebe znamená?
Strašně si toho vážím. Od prvního dne se v Bohemce cítím velmi dobře. Poslední rok byl pro mě fotbalově hodně složitý. Cítím, že s každým zápasem mám z fotbalu větší a větší radost. Atmosféra okolo Bohemky je naprosto úžasná. Chtěl bych všem moc za ocenění poděkovat. Doufám, že moje výkony budou stále stoupat v dalších zápasech potvrdíme naše výkony i v podobě bodů.

S čím jsme šli do derby?
Věděli jsme, že Slavia je momentálně na ohromné vlně. Bylo na nich vidět, jak si věří. Dokáží vyjet z těžkých situací. Chtěli jsme je překvapit a dařilo se nám to. Moment při zásahu VAR byl hodně nešťastný. Mělo by to být jinak. Takhle jsme prožili euforii, ale záhy jsme prohrávali 0:1.

Bohemians Praha 1905 - SK Slavia Praha 0:3 (0:2)
Bohemians Praha 1905 - SK Slavia Praha 0:3 (0:2)
Psychicky nás rozhodnutí srazilo. Byl vyústěním dění na hřišti druhý gól před odchodem do kabin?
Upřímně musíme říci, že Škoda ukázal ohromnou kvalitu. Dostal se před Dana Krch i v takovém polopádu a dobře míč uklidil do brány. V tomto momentu asi nejde ani nikomu nic vyčítat. Kdyby nedostala Slavia takovou ohromnou pomoc, potrápili bychom ji daleko víc.

Hraješ v záloze s Vladislavem Levinem, který přišel také v zimní přestávce. Jak se ti s ním hraje?
Myslím si, že Levin má velkou budoucnost. Velmi dobře čte hru a není líný na krok. Nebojí se hrát, je i správně sebevědomý, což k fotbalu patří. Opravdu se mi s ním hraje velmi dobře.