Boj s tabulkovým sousedem

Klokany další utkání zavede až k polským hranicím. 

Boj s tabulkovým sousedem

Týden byl plný spekulací ohledně inkriminovaného momentu v derby se Slavií, ovšem Klokani se už plně soustředí na další ligový boj. Ten zavede svěřence trenéra Martina Haška na stadion svého souseda v tabulce, slezskou Karvinou, na níž mají pětibodový náskok. Na podzim Klokani herně svého soupeře jasně přehráli, ale převaha nevyústila v gól a týmy se rozešly smírně po bezbrankové remíze.

Karviná v průběhu podzimu odvolala trenéra Romana Nádvorníka, kterého nahradil Norbert Hrnčár. V zimní přestávce tak proběhlo posílení kádru pro jarní duely, v nichž karvinští bojují o záchranu prvoligové příslušnosti. Ze slovenského Slovanu Bratislava přestoupil obránce Rundič. Jako volný hráč podepsal smlouvu Martin Bukata. Jeho parťákem v záložní řadě Michal Faško byl zapůjčen ze švýcarského Grasshopper Curych. Defenzivu posílil i Lazar Djordjevič.

Karviná - Bohemians 1:0 (0:0)
Karviná - Bohemians 1:0 (0:0)
Naopak několik opor celek Karviné opustilo. Smlouvu rozvázal klub s Markem Janečkou. Filip Panák přestoupil do Sparty. Eric Ramirez hostuje v Senici. Hostování z Plzně skončilo Pirochovi.

Trenér Martin Hašek se na začátku týdnu před hráči vrátil k vršovickému derby: "Derby se Slavií bylo emotivně náročné. V pondělí měli hráči volno. Sešli jsme se až v úterý. Cítil jsem potřebu se k tomu všemu vyjádřit, co se stalo u videa. Zhodnotil jsem utkání i po herní stránce. Trénink pak proběhl ve velmi dobré atmosféře. Hráči měli skvělý pohyb. Takto i naše tréninky pokračovaly. Jsme moc rádi, že pracujeme v takové atmosféře."

Nyní už se ovšem celý tým chystá na zápas v Karviné: "Chceme tam odehrát, co možná nejlepší hru. Budeme rádi, když nám náš výkon přinese úspěch. Hráči vypadali v tréninku výborně."

Kamil Vacek věří v sílu týmu, kterou Klokani ukazují: "Ve fotbale člověk nemusí. Pro nás je teď každé utkání důležité. Bylo by velmi krátkozraké říkat, že zápas v Karviné je o tom, kdo musí vyhrát. Fotbal je stále jen hra. Věřím tomu, že máme velkou šanci uspět. Nemají teď zrovna povedenou sérii. V každém zápase jsme ukázali naší sílu. Dokážeme každého potrápit, ale musíme ještě udělat o kousek více. Věřím, že s postupně přibývajícími zápasy to bude lepší a lepší."

Karviná - Bohemians 1:0 (0:0)
Karviná - Bohemians 1:0 (0:0)
Zápas začíná v sobotu v 15:00 na Městském stadionu v Karviné-Ráji. V přímém přenosu ho bude vysílat O2 TV Fotbal. Hlavním rozhodčím bude Milan Matějček. Asistovat mu bude Petr Blažej a David Hock. Čtvrtým sudím bude Pavel Orel. O průběhu utkání budeme informovat na sociálních sítích. Duel pak shrneme v reportáži. Sdílejte s námi vaše zážitky na sociálních sítích. Ke svým příspěvkům připište hashtag #KARBOH nebo nás přímo označte. Vstupenka do sektoru fanoušků Bohemians (E1) stojí 120 Kč.  Do místa dějiště utkání se můžete vypravit vlakem. Přímý spoj z Prahy do Karviné odjíždí z hlavního města v 8:24 (EC 141 Ostravan) a do stanice dorazí ve 12:14. Fanoušci se můžou vypravit i pozdějším spojením. Z Prahy jede v 9:47 RJ 1005 RegioJet na hlavní nádraží v Ostravě, kam přijede ve 13:08. Ve 13:32 pak osobní vlak 2939 jede na karvinské hlavní nádraží, kde bude ve 13:56. Městskou hromadnou dopravou se pak dopravíte na stadion. Linkami č. 514 (zastávka Karviná-Ráj, sídliště, č. 512, 513, 520 (zastávka Karviná-Ráj, nemocnice) a linkami č. 516 a 519 (zastávka Tesco) se dostanete přímo ke stadionu. Zpáteční cesta vyznačuje pro fanoušky riziko. Osobní vlak 2946 odjíždí z nádraží v Karviné v 17:58 na nádraží Ostrava-Svinov, kde bude v 18::34. Odtud pak RJ 1018 RegioJet míří do Prahy v 18:53. Zpět v Praze budou fanoušci ve 22:13. Druhý spoj startuje z Karviné jen o chvilku později (18:03). Spoj Le 1359 Leo Express jede do Českého Těšína (18:20). Odtud pak v 18:41 vlak SC 240 Pendolino Košičan odjíždí v 18:41 a do Prahy dorazí ve 22:19.