Před reprezentační pauzou proti Opavě

V neděli odpoledne Klokani vyzvou svého konkurenta v tabulce.

Před reprezentační pauzou proti Opavě

Před první reprezentační přestávkou v jarní části ligy je před Klokany šestý zápas v novém roce. V domácím prostředí se Bohemians představí proti Opavě. Vzhledem k vyrovnaným bodovým ziskům se toto utkání jeví jako klíčové pro proniknutí do prostřední skupiny. Forma opavského nováčka navíc už nebudí takový ohlas. Během pěti utkání získali svěřenci trenéra Ivana Kopeckého tři body za stejný počet remíz (Karviná, Jablonec, Slovácko). Navíc v posledním utkání se Slováckem nevyužila Opava hodinovou přesilovku. Bod vystřelil nejlepší opavský střelec Smola.

Opava prožila velmi příjemný podzim po návratu zpět mezi českou elitu. V zimní pauze ovšem několik opor zamířilo do jiných celků. Rychlonohý záložník Joel Kayamba se již v létě stal hráčem Plzně, která ho ještě ponechala ve slezském klubu na hostování. Na startu zimní přípravy se už hlásil konžský záložník na západě Čech. Forvard Nemanja Kuzmanovič odešel do konkurenčního ostravského Baníku. Jako poslední odešel další útočník David Puškáč, který našel své působiště právě v Ďolíčku.

Bohemians Praha 1905 - SFC Opava 1:0 (1:0)
Bohemians Praha 1905 - SFC Opava 1:0 (1:0)
Slezané svůj tým i posílili. Z Ostravy přišel Bronislav Stáňa. Dalším konžským hráčem v kádru je Manzia, který přestoupil z Olomouce. Nizozemský útočník Bernardina přišel ze slovenského týmu Železairne Podbrezová.

Trenér Martin Hašek má k dispozici již silnější kádr do důležitého utkání: "Víme o tom, že pokud se nám podaří zvítězit, tak se i vzhledem k ligovému losu přiblížíme prostřední skupině v tabulce. Hráči se nám po zdravotní stránce dávají dohromady. Věříme, že se konečně dočkáme domácího vítězství."

Lodivod Bohemians okomentoval i výkonnostní vzestup Vaníčka: "Tonda má očividně lepší jaro než podzim. V podzimní části si prožil takový výkonnostní propad. Teď začal naplňovat jeho předpoklady. Vyhovuje mu nejen rozestavení, které hrajeme, ale i pozice. V systému 4-4-2 nastupoval na místě podhrotového hráče. Po změně rozestavení funguje jako taková spojka. V zimní přípravě dobře potrénoval. Každý mladý hráč si projde euforií při začátku v lize. Pro mladé hráče je těžké potvrzovat své výkony a Tonda si tímto prošel během podzimu této sezóny."

Prozradil i průběh práce s Vladislavem Levinem: "Je typickým středním záložníkem, který se nebojí hrát. Jde si pro míč i v takových těžkých situacích, kdy se toho někteří hráči bojí. V tom je silný. Není sice rychlostním typem, ale dokáže obsáhnout prostor. Měl vytvořené určité návyky, které jsme se snažili modifikovat. Dělal hodně faulů v nebezpečných prostorech, které někdy byly i nesmyslné."

Marhún si pomalu zvyká na nový klub: "Prochází si procesem, kdy se učí jazyk a seznamuje se se zdejší kulturou. Velkou pomocí pro něj je Júsuf. V kabině mu hodně pomůže. Mohou spolu mluvit i rodnou řečí. Nebude na adaptaci sám. Marhún je veselejší, když tu někoho takového má. I sám Júsuf cítí, že je třeba Marhúnovi pomoci."

Záložník Antonín Vaníček respektuje sílu soka, ale věří mužstva: "Opava bude těžkým soupeřem. Trenér nás určitě fantasticky připraví nějakou taktikou. Všude tvrdím, že máme tak dobrý tým natolik, abychom porazili kohokoliv. Věřím, že se nám v neděli podaří vyhrát."

Bohemians Praha 1905 - SFC Opava 1:0 (1:0)
Bohemians Praha 1905 - SFC Opava 1:0 (1:0)
Zápas Bohemians s Opavou začíná v neděli v 15:00. Živě ho můžete sledovat na O2 TV Fotbal. Hlavním rozhodčím bude Ondřej Pechanec. Na čarách mu budou asistovat Jakub Hrabovský s Lucií Ratajovou. Čtvrtým sudím bude Ondřej Berka. Zásadní informace z utkání vám zprostředkujeme na našich sociálních sítích. Zápas shrneme po jeho skončení v reportáži. S vašimi zážitky z utkání se s námi podělte na Facebooku, Twitteru i Instagramu připsáním hashtagu #BOHOPA nebo nás přímo označte. Vstupenky na zápas můžete stále kupovat v omezeném režimu ZDE. Systém vás pustí k nákupu po zadání číselného kódu z vaší plastové kartičky. Při jednorázovém nákupu můžete zakoupit maximálně čtyři vstupenky. Hlavním partnerem duelu je společnost Lionsport.

Bohemka TV