Hašek: Remíza odpovídá dění na hřišti

Trenéři Ivan Kopecký a Martin Hašek hodnotí bezbrankové utkání.

Hašek: Remíza odpovídá dění na hřišti

Získaný bod hodnotil hostující lodivod Ivan Kopecký.

"Viděli jsme bojovné utkání, které nemělo velkou fotbalovou úroveň. Oba týmy se koncentrovaly především na defenzivu a šancí bylo pomálu. Bohemka měla v první půli převahu, standardní situace, nepřímé kopy. Dokázali jsme se ubránit. Spoléhali jsme na rychlé protiútoky, jež jsme ovšem nedotáhli. Po příchodu Smoly se naše hra v ofenzivě zvedla. Právě Smola měl dvě šance, jednou zakončoval nohou a pak hlavou. Hlavně jeho hlavička byla velmi nebezpečná. Soupeř tam měl protečovaný centr a poté jeden z domácích trefil našeho brankáře," popisoval příležitosti obou mužstev.

Remízy z Ďolíčku si vážil: "Pro nás má každý bod velkou váhu. Jsem za něj rád i proto, že ho vezeme od soupeře, který je v tabulce okolo nás. Viděli jsme utkání Bohemky v Karviné. Klokani vyčkávali stejně jako teď proti nám. Nechtěli jsme jim vytvořit protiútoky, které v Karviné trestali. Z tohoto pohledu hráči plán splnili. Chyběla nám větší odvaha v ofenzivě. Řešení v předfinální fázi mohlo být kvalitnější."

Bohemians Praha 1905 - SFC Opava 0:0
Bohemians Praha 1905 - SFC Opava 0:0
V základní jedenáctce svého týmu provedl opavský kouč hned několik změn včetně brankářského postu: "Z pěti zápasů jsme nevyhráli ani jeden. Navíc jsme v každém utkání inkasovali. Těší mě i první čisté konto v jarní části ligy. Museli jsme s tím něco udělat. Naším záměrem bylo dát mužstvu nějaký nový impuls. Brankář Fendrich odchytal velmi slušné utkání. On podával velmi dobré výkony už na podzim. V jarních odvetách začal v brance Šrom."

Zápas hodnotil i domácí trenér Martin Hašek.

"Do utkání jsme byli naladěni optimisticky. Hráči vypadali v tréninku výborně pohybově i fotbalovou kvalitou. Samotný zápas ukázal, že některé věci obelhat nejdou. Každý hráč, který chce podat dobrý výkon, tak musí mít natrénováno a odehráno. Na nás bylo vidět, že úplně všichni hráči to takto nemají. Puškáč ještě neodehrál kompletních devadesát minut. Navíc je po zlomenině ruky a hrál s ortézou. Čekali jsme, že nám více pomůže, ale vyčítat mu nemůžeme nic. Natrénováno nemá ani Júsuf, kterého jsme k němu chtěli přidat. V tréninku byl výborný, ale pravda se ukázala v zápase. Roční pauza od fotbalu je znát na Vackovi. Výkonnostní pokles oproti začátku jara jsme očekávali," popisoval příběhy jednotlivých členů kádru.

Poznamenal i dlouhou domácí sérii bez vítězství: "Šňůra čítá už dvanáct utkání a jsem z ní smutný. Věřili jsme, že proti Opavě už by se nám mohlo povést konečně vyhrát. Hráči dělali vše, co je v jejich silách, o tom jsem přesvědčený. Neměli jsme úplně dobrý den a k vítězství jsme se nedopracovali."

"Vzhledem k tomu, že jsme dohrávali v početní nevýhodě, tak jsem spokojený s čistým kontem. Přežili jsme Smolovu hlavičku ve druhé půli, což byla taková jedna šance Opavy. Bezbranková remíza zhruba odpovídá dění na hřišti. Kdyby jeden z týmů obdržel gól a prohrál, bylo by to příliš kruté. Teď máme před sebou čtrnáct dní do zápasu s Plzní, v nichž můžeme dobře potrénovat. Věřím, že se na zbytek základní části připravíme tak, abychom ji zvládli," zakončil své hodnocení.