Bartek: Bod je málo

Kapitán David Bartek popisuje remízu s Opavou.

Bartek: Bod je málo

Remízu s Opavou komentuje kapitán David Bartek. Příčiny domácí ztráty, vykartovaní hráči i větší úspěšnost Klokanů na venkovních hřištích. Více v rozhovoru.

Bezbranková remíza představuje velké zklamání...
Jsme hodně zklamaní. Zvládli jsme vítězně dvě utkání venku. Doufali jsme, že vyhrajeme i doma s Opavou a do reprezentační pauzy půjdeme v lepším rozpoložení. Bod z utkání je málo.

V prvním poločase jsme byli lepším týmem.
První půle byla daleko lepší než druhá. Po přestávce jsme byli v křeči. Předtím létaly do šestnáctky centry. Měli jsme standardní situace okolo velkého vápna. Chybí nám větší dravost do vápna, abychom gól dali. Co se týče ofenzivy, tak z naší strany je to málo. Týká se to celého mužstva. Není to jen o útočnících a záložnících.

Sbíráme více body venku než doma. Může to být tím, že máme mladý tým a jsme silnější v rychlých protiútocích?
Úplně přesně nevím, čím to může být. Co se týče psychiky, tak by to problém být neměl. Jak ve Zlíně, tak v Karviné nám hra z bloku vyhovovala. Byli jsme nebezpeční v rychlých protiútocích a podařilo se nám dát góly. Takový brejk se nám proti Opavě bohužel nepovedl, díky čemuž jsme nedali gól.

Vykartovalo se nám včetně tebe i několik hráčů, kteří tak nebudou k dispozici v Plzni.
Teď už máme dost široký kádr. Kluci dobře pracují a čekají na šanci, která teď přijde. Je jen na nich, aby zápas dobře zvládli a třeba nás zpět do základní sestavy už nepustí.

Bohemians Praha 1905 - SFC Opava 0:0
Bohemians Praha 1905 - SFC Opava 0:0
Nastupuješ s kapitánskou páskou. Jaký má pro tebe význam?
Mám jí jen díky tomu, že nehraje Pepa Jindřišek s Danem Krchem. To jsou kapitáni. Být kapitánem je pro mě ale velká čest. Jsem v Bohemce odmalička. Je to splnění dalšího snu, který tu prožívám.  V Karviné nám zápas vyšel, tentokrát bohužel ne. Bod je málo.

Jsi běžeckým typem hráče. Vyhovuje ti více toto rozestavení, když je obrana zajištěná a můžeš směle podporovat ofenzivu?
Abych řekl pravdu, tak mi náš nový systém vyhovuje hodně. Celkem jsem se v něm našel. S fyzičkou jsem neměl nikdy problém.