U21: Klokani se z Plzně vrací bez bodu

Branka Plzně v závěru rozhodla o osudu utkání.

U21: Klokani se z Plzně vrací bez bodu

Ve 22. kole české skupiny Juniorské ligy, čekalo mladé Klokany utkání s Viktorií Plzeň. Juniorka si po tří zápasové vítězné šňůře zajistila účast ve skupině o titul a před utkáním se nacházela na 4. místě tabulky. Domácí se před utkáním nacházeli o příčku níže s tří bodovým mankem. Trenér Vladimír Hruška měl v tomto utkání k dispozici i dva hráče A týmu. Vondra i Záviška zasáhli do utkání od první minuty. Do branky se tentokrát postavil Fiala.

Obě mužstva vstoupila do utkání aktivně a hra byla vyrovnaná. První příležitost si připravili zelenobílí, ale Le Tuan v dobré příležitosti nemířil přesně. Domácí kontrovali šancí Uzlíka, jehož střela se otřela o břevno. Plzeňský Uzlík měl v prvním poločase ještě jednu šanci, ale tentokrát nevyzrál na gólmana Fialu. Do vedení šla nakonec Bohemka. Ve 38. minutě před hranicí vápna dostal míč proti noze Buneš a krásnou střelou mířil přesně pod břevno. Další šance v prvním poločase už k vidění nebyla a Klokani udrželi vedení až do odchodu do kabin.

Bohemka vstoupila do druhého poločasu lépe a druhá branka visela na vlásku. V obrovských šancích se objevili Le tuan, Nátr, nebo Osmančík. Klokani buď zakončovali nepřesně, nebo domácí od inkasování zachránil skvělým zákrokem plzeňský brankář Sváček. Viktorie přečkala šance Bohemky, a po standardní situaci v 80. minutě udeřila. Prosadil se Ekpai, ke kterému propadl míč na zadní tyč. Klokani v úplném závěru ztratili i remízový stav, když se míč po centru nešťastně odrazil k úplně volném Štursovi, který prostřelil Fialu a rozhodnul.

Klokani tak vítěznou šňůru neprodloužili. V příštím utkání přivítají na svém hřišti Mladou Boleslav.