Společně na výjezd jara do Plzně!

Bohemka se v neděli představí na hřišti úřadujícího mistra.

Společně na výjezd jara do Plzně!

Reprezentační přestávka již odezněla a Klokani se v plné síle chystají na závěr základní části FORTUNA:LIGY. Zpět do ligového koloběhu naskočí na hřišti Plzně, aktuálního mistra tuzemské soutěže. Momentálně druhý celek ligy před reprezentační pauzou neprožíval ideální období. Ačkoliv se po výhře nad lídrem tabulky Slavií (2:0 - 17. 2) zdálo, že plzeňští svého soka z Vršovic proženou, tak po prohrách na Spartě (4:0) a v Teplicích (2:1) čítá ztráta Západočechů na první místo už devět bodů.

Viktoria měla už v zimní přípravě jistotu účasti v jarní části Evropské ligy. S ohledem na možné větší zápasové vytížení hráčů přistoupila i k přestupovému období. Ze Zlína přestoupil Jean-David Beauguel. Po půlročním hostování v Opavě zaujal od prvního utkání místo v základní sestavě Joel-Ngandu Kayamba. Po trestu do prvních zápasů naskočil i Erik Pačinda, který už na podzim přišel z Dunajské Stredy. Z hostování v Trnavě se vrátil zkušený útočník Bakoš. Obránce Jakub Brabec posílil defenzivu, když byl zapůjčen belgickým Genkem.

Plzeň - Bohemians 2:1 (0:1)
Plzeň - Bohemians 2:1 (0:1)
Odešli jen hráči, kterým klub nemohl zaručit zápasové vytížení. Mladý záložník Pavel Bucha hostuje v Mladé Boleslavi. Do stejného klubu se vydal i střední obránce Tomáš Hájek. Útočník Jakub Řezníček přestoupil do belgického Lokerenu. Krajní záložník Martin Zeman okouší angažmá v Izraeli, konkrétně v Hapoelu Ra'anana.

Trenér Martin Hašek respektuje sílu soupeře na domácím hřišti: "Z principu je sice možné, že nám bude vyhovovat role týmu, který bude hrát na protiútoky. Plzeň bude favoritem. Jsou na druhém místě a mají výborné statistiky na domácím hřišti. Z dvanácti zápasů jich jedenáct vyhráli a jednou remizovali."

Reprezentační pauza přišla některým hráčům vhod: "Věštil bych z křišťálové koule, kdybych měl přesně říct komu a jak moc pomohla. Júsuf s Puškáčem jsou ale o dva týdny blíže stavu, kdy budou stoprocentně připraveni."

Realizační tým Klokanů řeší problémy se základní jedenáctkou: "Máme vykartovaného Šmída, Vacka i Bartka. Navíc Šmíd s Vackem dostali nakopáno. Drobné problémy s kotníkem měl Vodháněl a Nečas s tříslem. Na jaře ovšem disponujeme širším kádrem. Je snažší pro nás takové problémy řešit. Na podzim jsme si museli půjčovat hráče z juniorského a dorosteneckého týmu, abychom mohli obsadit místa na lavičce. I v neděli budeme některé hráče muset poslat na tribunu."

David Bartek do utkání v Plzni kvůli karetnímu trestu nebude moci zasáhnout, ale svému týmu na hřišti úřadujícího mistra věří: "Plzeň bude chtít určitě vyhrát. Pojedeme tam v ideálním rozpoložení, protože na tom nejsou moc dobře. Máme velkou šanci uhrát nějaké body. Když vydržíme dlouho vzadu s čistým kontem, podaří se nám dát gól z protiútoku nebo standardní situace, tak bychom určitě na body pomýšleli. Momentálně máme už široký kádr. na šanci čekají i ostatní kluci, kteří pilně trénují a pracují. Je na nich, aby se s tím poprali. A může se stát, že nás zpět do základní sestavy ani nepustí."

Plzeň - Bohemians 2:1 (0:1)
Plzeň - Bohemians 2:1 (0:1)
Zápas Bohemians v Plzni je na programu v neděli od 17:30, čímž se i uzavře 26. kolo FORTUNA:LIGY. V přímém přenosu ho bude vysílat stanice O2 TV Sport. Hlavním rozhodčím bude Ondřej Berka. Na čarách mu bude asistovat Petr Kotalík a Vít Melichar. Čtvrtým sudím bude Pavel Rejžek. Utkání se uskuteční pod dohledem videorozhodčích. Hlavním bude Miroslav Zelinka a jeho asistentem Jiří Houdek. Buďte s námi na sociálních sítích a ke svým příspěvkům připište hashtag # PLZBOH nebo nás označte. Na Facebooku, Twitteru a Instagramu budeme informovat o nejzásadnějším dění na hřišti. Po skončení zápasu ho shrneme v reportáži na webových stránkách. Do Plzně je ale hlavně pořádán "VÝJEZD JARA!" Proto se fanoušci Klokanů sejdou ve 12:45 u Billy na Hlavním nádraží v Praze. Spojem R 766 Berounka se pak ve 13:15 vydají do Plzně. Do města piva dorazí posádka ve 14:40. Z Plzně odjedou fanatici Klokanů ve 20:20 (R 779 Berounka), přičemž zpět do Prahy přijedou ve 21:46. Lístek do sektoru Klokanů stojí 160 Kč a v prodeji budou až v Doosan aréně. Dva týdny čekání na ligový fotbal končí. Nenech si ujít "VÝJEZD JARA," pojeď podpořit Klokany v cestě za vítězstvím. Ve venkovních zápasech se nám daří, tak nás pojeď podpořit do Plzně!