Bederka: Rozhoduje kvalita v zakončení

Obránce Jiří Bederka popisuje duel v Plzni.

Bederka: Rozhoduje kvalita v zakončení

Těsnou porážku v Plzni komentuje Jiří Bederka. Jeho komentář k inkasovaným gólům, obrovským šancím i víře ve vlastní síly nepříznivý vývoj zvrátit. Více v rozhovoru.

Dnes se za během prvních patnácti minut odehrál scénář, kterému jsme se chtěli vyhnout...
Bylo to jedno z témat, o kterých jsme mluvili, že nechceme dopustit. Tušili jsme, že na nás tady vlétnou. Jsou po sérii dvou porážek v řadě. Chtěli jsme začátek ustát, což se nám bohužel nepovedlo. Brzo přišel první gól, brzy po něm hned druhý. Po deseti minutách jsme měli dvoubrankové manko. Cítil jsem z plzeňských hráčů trochu uspokojení. My už jsme nemohli nic ztratit. I my měli nějaké šance a poté i penaltu, kterou jsme bohužel nedali. O poločas jsme si řekli, jak budeme dále hrát. Chtěli jsme je honit a napadat, zkusit zápas zvládnout, zremizovat, ba i otočit. Potvrdilo se to. Je velká škoda, že když takový zápas vyrovnáme, tak nedáme rozhodující gól nebo bod neudržíme.

Co se stalo v tom úvodu utkání?
Při prvním gólu byl on za mnou. Řezník střílel, míč přede mě vylétl na poslední chvíli vylétl z chumlu hráčů. Já byl natočený na svoji bránu. Byl to takový smolný gól. Žádná vypracovaná šance. Ve druhém případě šlo také o šťastný odraz k hráči Plzně. Jenže oni dokážou takové situace proměnit.

Měli jsme ve druhé půli obrovské šance. Po takovém průběhu mrzí porážka ještě víc...
Oni měli tři nebo čtyři šance za utkání, přičemž tři branky dají. My těch příležitostí máme šest, ale dáme jen dva. Rozhoduje kvalita zakončení, v čemž tkví hlavní rozdíl. Jsme smutní, ale musíme zvládat jiné zápasy, hlavně doma. Odvézt si odtud body by byla třešnička na dortu. Musíme se soustředit na důležitější utkání.

Proti favoritovi jsme měli několik vyložených šancí. Se slabšími soupeři se počet zmenšuje.
V utkání se silnějšími protivníky nemůžeme nic ztratit. Jdeme do toho s tím, že můžeme jen získat. Jdeme si to s nimi rozdat, hraje se pak lépe. Je to jiné, než když máme v hlavách, že hrajeme důležitý zápas a musíme vyhrát. Takový je fotbal.

Na jaře jsi nastoupil poprvé a přímo do jiného rozestavení.
Každé rozestavení má své pro a proti. Jeli jsme sem s nějakým záměrem. Bohužel nám to ale nevyšlo.