Historický postup vystřelil Vaníček

Klokani díky velmi dobrému výkonu a jedínému gólu postupují do semifinále MOL Cupu.

Historický postup vystřelil Vaníček

Do čtvrtfinálového duelu s Olomoucí nastoupili Klokani v brance s Valešem. Do obrany se vrátil Krch. Pozice halfbeků obsadili Dostál s Bartkem. Od úvodních minut byli lepší Bohemians, kteří převahu přetavili i v zakončení. Bartkova rána ovšem letěla mimo tři tyče. Do samostatného úniku chtěl vyrazit Vaníček, ale Jemelka ho zvládl připravit o míč.

Pěknou akci předvedli Klokani po čtvrthodině hy. Levin do uličky vybídl Reitera, který přihrával pod sebe na Puškáče, ale forvard Klokanů branku netrefil. Hra se vyrovnala a šancí bylo pomálu. Valeše vyzkoušel střelou zpoza šestnáctky Lalkovič, ale brankář Klokanů si bez problémů poradil. V závěru první půle se obtáčel kolem protihráče Puškáč, ale do zakončení se nedostal.

Bohemians Praha 1905 - SK Sigma Olomouc
Bohemians Praha 1905 - SK Sigma Olomouc
Ve druhé půli zahrozila Sigma. Yunis sklepl v šestnáctce balón Kalvachovi, avšak středopolař Olomouce přestřelil Valešovu branku. Záhy měla velkou šanci Bohemka. Reiter se prosmýkl přes dva protihráče a předal míč Vaníčkovi, jež odcentroval na Puškáče, ale hlavička hrotového útočníka letěla jen kousek vedle levé tyče branky Sigmy. Do zakončení se prodral i Krch, ovšem po rohu hlavičkoval mimo tři tyče. Klokani utahovali šrouby a zatlačili Olomouc. Centr Dostála ale usměrnil Pokorný jen nad branku.

Premiérový start v ostrém zápase si pak za Klokany připsal střídající Vondra. A po minutě na hřišti mohl otevřít gólový účet zápasu. Vaníček mu za šestnáctkou přenechal míč. Rána novice na hřišti byla ztečována hostující defenzivou na rohový kop. Osmělila se i Olomouc. Zakončení Lalkoviče na malém vápně s vydatným přispěním Dostála v klidu lapil brankář Valeš.

Zápas se přehoupl do své závěrečné čtvrthodiny, když se konečně Klokani radovali. Valešův nákop prodloužil za sebe hlavou Júsuf, kam si intuitivně naběhl Vaníček, který krásně přehodil vybíhajícího Buchtu a poslal svůj celek do vedení.

Bohemians Praha 1905 - SK Sigma Olomouc
Bohemians Praha 1905 - SK Sigma Olomouc
Záhy mohlo být vedení dvoubrankové. Vaníček u brankové čáry přihrál pod sebe Júsufovi. Bahrajnský forvard si ještě udělal prostor, bohužel vypálil jen malinký kousek vedle pravé tyče hostující branky.

Vyrovnat mohl Vepřek, ovšem ve skluzu nasměroval balón jen těsně vedle branky Bohemians. Skvělým zákrokem se v nastaveném čase prezentoval Valeš, který vyškrábl střelu Kalvacha z přímého kopu. Klokany v závěru ještě zachránil Hůlka, když vykopl míč letící do sítě na brankové čáře. Jednobrankové vedení nakonec Klokani udrželi a také za pomoci přestěhovaného kotle do sektoru A1 poprvé v historii postoupili do semifinále poháru.