Hašek: Všichni chceme dosáhnout úspěchu

Trenéři Václav Jílek a Martin Hašek hodnotí čtvrtfinálový souboj.

Hašek: Všichni chceme dosáhnout úspěchu

Hodně rozmrzelý byl hostující trenér Václav Jílek při hodnocení porážky ve čtvrtfinále MOL Cupu.

"Podle mě ani není pořádně co hodnotit. Měli bychom se spíš omluvit fanouškům za náš výkon. Nedosahoval vůbec parametrů, které jsme schopni předvádět v lize. Neznám přesnou příčinu. Pro mě byl ten zápas velmi důležitý, protože nás mohl svým způsobem přiblížit pohárům. Přistoupili jsme k duelu laxně," dával najevo svou nespokojenost kouč Hanáků.

Lodivod Olomouce se poté orientoval na samotné dění na hřišti: "Neřekl bych, že nás Bohemka fotbalově převyšovala. Ale viděl jsem na hráčích soupeře, že chtěli vyhrát. Z nás jsem takový pocit neměl ve velké části utkání, zejména v prvním poločase. Vcelku jsme viděli podprůměrný zápas dvou ligových týmů s množstvím nepřesností a malou kvalitou i brankových příležitostí. Utkání rozhodla efektivita, neboť si nemyslím, že by Bohemka měla hodně brankových příležitostí. Dvě až tři situace na obou stranách brankou skončit mohly."

"Vyloženou šanci měl Kalvach, ale neproměnil ji. Soupeř podobnou situaci využit a šel do vedení. Gratuluji Bohemce k postupu. Kdybychom tady předvedli náš standardní výkon, tak bychom určitě měli šanci uhrát postup do semifinále," zakončil hodnocení blahopřáním Bohemians.

Následně ve vítězné náladě hodnotil čtvrtfinálové utkání i domácí trenér Martin Hašek.

"Zápas se dá hodnotit mnoha způsoby. Já jsem přesvědčený o tom, že Bohemka hrála velmi dobrý duel od první minuty. Byli jsme kompaktní, pracovití, s velkou neutichající snahu o ofenzivu. Krom prvních patnácti minut, kdy byla hra vyrovnaná, tak jsme měli vcelku výraznou územní převahu až do konce prvního poločasu, jenže bez vypracování gólových příležitostí. Způsob hry byl v pořádku. Po pauze se začalo chvílemi hrát nahoru dolů. Pořád jsme měli navrch a hráči přidávali na obrátkách," vyzdvihl své svěřence kouč Bohemians.

Bohemians Praha 1905 - SK Sigma Olomouc 1:0 (0:0)
Bohemians Praha 1905 - SK Sigma Olomouc 1:0 (0:0)
Ve druhém poločase mohla Bohemka jít do vedení už dříve: "Měli jsme velkou šanci Puškáčem, který to měl na hlavě. Normálně takové příležitosti dává a také tomu tak bude. Je to jen otázka času. Naštěstí nám to ve výsledku nechybí. Po příchodu Júsufa jsme byli hernější a nebezpečnější. Gól byl logickým vyústěním dění na hřišti. Diváci za námi dnes celý zápas stáli. Ohromně nám pomohli a společně s týmem do zápasu dali všechno. Olomouc měla možnosti, kdy mohla vyrovnat. Jsem moc rád, jak hráči zareagovali na mé hodnocení utkání v Plzni. Postavili se k tomu jako chlapi. Dali najevo, že konstruktivní kritiku přijali. Výkonem dali najevo, že vztahy mezi sebou máme v pořádku. Hráči vědí, co po nich trenér chce. Trenér ví, jaké má hráče."

Premiérový start za Klokany v ostrém utkání si poprvé od svého příchodu do Ďolíčku připsal Jan Vondra: "Je dobře, že neměl čas přemýšlet a nečekal to. Když hráči mají čas, tak se mohou propřemýšlet k tomu, že ve finále nemusí být dobře připraveni. Je tady od léta. Ale už po prvním týdnu přípravy měl problémy s kolenem, byl operovaný a chyběl nám. Odehrál až celou zimní přípravu jako varianta pro základní sestavu, kdy jsme ještě praktikovali rozestavení 4 - 4 - 2. K dispozici nebyl Schumacher. Týden před derby na Spartě nám onemocněl. První jarní kolo na Letné tedy neodehrál. Na levém kraji obrany začal Bartek a hrál dobře. Pak jsme přešli do jiného rozestavení, které Vondra nikdy nehrál. Zkusili jsme to s ním v juniorském týmu. Měl to těžké. Kdyby neonemocněl, tak hrál třeba v základu každé utkání. Dnes jsme ho hodili do utkání a věřili, že to zvládne, což se mu povedlo. Prošel si všemi emocemi a jsme za to rádi."