Vondra: Fanoušci nám ohromně pomohli

Jan Vondra sděluje pocity z premiérového startu za Bohemians.

Vondra: Fanoušci nám ohromně pomohli

Premiéru v mistrovském utkání si poprvé od svého příchodu do Ďolíčku připsal Jan Vondra. Jak si cenil svého stratu, pocity před nástupem na hřiště a z postupu do semifinále poháru? Více v rozhovoru.

Dočkal ses prvních minut v ostrém zápase.
V první řadě jsem za start hrozně rád. Čekal jsem na něj dlouho. Nakonec to přišlo hrozně nečekaně, protože David Bartek měl nějaký problém. Bylo potřeba střídat. Já v tu chvíli seděl paradoxně na lavičce a hned jsem šel hrát. Nebylo moc času přemýšlet, ale užil jsem si to. Atmosféra byla fantastická. Navíc jsme dokázali postoupit. Je to super zážitek.

Jaké pokyny ti trenér dával do zápasu?
Řekl mi, abych hrál v klidu a nestresoval se. Důležité bylo zvládnout utkání v hlavě. Šlo spíše o to, abych utkání odehrál a zvládl ho.

Hned po příchodu na hřiště jsi mohl vstřelit branku.
Pohledem jsme se o míč prali s Tondou Vaníčkem, který mi ho přenechal. V podstatě z kroku jsem do balónu plácl a trefil obránce přede mnou. Nevím přesně, zda by střela letěla do brány a padl by gól, ale šance to určitě byla.

Poprvé v historii jsme v semifinále poháru, čehož jsme dosáhli i s přestěhovaným kotlem.
Chtěl bych postup věnovat fanouškům. Byli fantastičtí a hrozně moc nám pomohli. Pro soupeře to musí být psychicky extrémně náročné, když nás kotel takto podporuje. Na vítězství mají velkou zásluhu.

Olomouc udělala od posledního vzájemného utkání spoustu bodů, ale naprosto jsme ji přehráli.
Herně jsme odehráli velmi dobrý zápas. Věřil jsem, že z nějaké vypracované šance nám to do branky spadne. Nakonec to tak dopadlo na konci. Opravdu si myslím, že jsme si to dnes i zasloužili po herní stránce. Často podáváme dobré výkony, nejinak tomu bylo i teď v poháru. V lize nám schází z našich představení body.

Měl jsi nějaké signály, že by ses mohl dostat do hry už z tréninku?
Na tréninku jsem se snažil pracovat stále stejně. Když jsem šel hrát za juniorský tým, tak jsem to chtěl odmakat a čekat na šanci, která by mohla přijít. Být připravený je práce každého hráče, což já jsem.