Potvrdit pohárové vítězství v lize

Po čtyřech dnech budou hrát Bohemians znovu doma.

Potvrdit pohárové vítězství v lize

Prostředkem týdne Bohemians dosáhli mimořádného úspěchu, když postoupili do semifinále MOL Cupu. Na jeho samém konci už se do Ďolíčku vrátí nejvyšší soutěž, v jejímž dalším kole se Klokani střetnou s Mladou Boleslaví. Celek z města automobilů se přes zimní pauzu zaměřil na zlepšení defenzivy, což se dle jarních ligových bojů podařilo. Ani v jednom ze sedmi utkání neodcházeli svěřenci trenéra Jozefa Webera poraženi. Navíc obrali o body Plzeň (1:1) a v minulém kole i pražskou Spartu (2:1). Po tomto duelu pro zápas v Ďolíčku přišli Středočeši o několik hráčů. Pro karetní tresty v neděli nebude moci nastoupit obránce Hájek, defenzivní univerzál Takács a nejlepší ligový střelec Komličenko.

Mladá Boleslav neposílila jen obranu, ale i útočné řady. Ze Slavie hostuje Muris Mešanovič. Velmi známým pak bude pro fanoušky jistě Dominik Mašek, který přestoupil právě z Bohemians. Jakub Fulnek přišel z Jihlavy. Debut proti Spartě si odbyla vlašimská posila Marco Túlio. Z Plzně hostuje záložník Pavel Bucha. Ze Slavie Praha posílil obranu Jugas. Z Viktorie Plzeň pak Hájek. Na hostování Sparta zapůjčila mladého Wiesnera. Z ruského Krasnodaru hostuje Alexej Tatajev.

Bohemians Praha 1905 - FK Mladá Boleslav 1:3 (1:1)
Bohemians Praha 1905 - FK Mladá Boleslav 1:3 (1:1)
Několik hráčů muselo opustit tým Středočechů. Útočník Stanislav Klobása přestoupil do Jihlavy. Do stejného celku zamířil i brankář Luděk Vejmola. Adnan Džafič se vrátil do Zlína po skončeném hostování. Vítanou posilou v Bohemians pak byl Lukáš Hůlka, který na podzim v modrobílém dresu odehrál několik utkání s kapitánskou páskou. Mladý Jiří Kateřiňák sbírá zkušenosti v Hradci Králové.

Trenér Martin Hašek kvitoval absenci nejlepšího ligového střelce v boleslavském dresu: "O soupeři mluvíme před každým utkáním. Stejně tak i o jeho aktuálním stavu, který je hozený do souvislostí. Vcelku se jedná o obraz toho, s kým hrajeme, v jaké se nachází situaci, jak přemýšlí. Tyto informace zazní i před duelem s Boleslaví. Nám celou sezónu někdo chybí, ale pak rozhodne výsledek. Teď chybí někdo Boleslavi. Věřím, že absence Komličenka by pro nás mohla být výhoda. On je hráčem, který se dostane do šance a promění ji. Někdy se do ní ani dostat nemusí, ale gól padne stejně. Pokud hrajeme s mužstvem, který ve svém kádru má takového zabijáka, ale pak ve vzájemném utkání chybí, tak to určitě nevnímám negativně."

Pro Davida Puškáče prosí o čas, aby dostal šanci se aklimatizovat v soutěži: "Musíme to vidět v souvislostech. Puškáč má v lize zatím odehraný necelý podzim, protože byl v listopadu operovaný. Předtím hrál druhou a třetí ligu. Pořád se v nejvyšší soutěži adaptuje. K nám přišel po operaci. Nebyl zrehabilitovaný a měl problémy. V zimě za nás neodehrál žádné přípravné utkání. Teprve se adaptuje v týmu i první lize. K tomu si proti Slavii zlomil ruku a šel znovu na operaci. Je to velmi zajímavý hráč, typologicky nám přesně vyhovuje, má vynikající charakter a je pracovitý. Do Bohemky pasuje jako zadek na nočník. Myslím, že na podzim příští sezóny by se mohl dostat tam, kde je jeho současné maximum. Pevně věřím, že se v Bohemce bude dál zlepšovat. V létě začne teprve druhou ligovou sezónu, přičemž má za sebou během té první už dvě operace."

Duel se Středočechy vyhlíží i Jan Vondra: "Čeká nás nepříjemný soupeř. Pokud se nepletu, tak na jaře ještě neprohráli. Mají kvalitu a zvedli se v obranné fázi. Nedostávají moc branek. Jsou nebezpeční Komličenkem v ofenzivě, který proti nám ovšem hrát nebude. Bylo by dobré toho využít. Bude to hlavně i o naší hře. Jak se budeme prezentovat, jak půjdeme za gólem. Věřím, že nedělní utkání zvládneme stejně jako ve středu s Olomoucí. A také, že fanoušci budou stejně fantastičtí. Konečně snad v domácím prostředí před nimi urveme ligové vítězství."

Bohemians Praha 1905 - FK Mladá Boleslav 1:3 (1:1)
Bohemians Praha 1905 - FK Mladá Boleslav 1:3 (1:1)
Zápas Bohemians s Mladou Boleslaví má naplánovaný výkop na nedělních 15:30 hodin. Vysílat ho bude stanice O2 TV Fotbal. Hlavním rozhodčím bude Ondřej Lerch. Na čarách mu budou asistovat Dušan Pospíšil s Michalem Vitnerem. Čtvrtým rozhodčím poté bude Tomáš Klíma. Vstupenky můžete kupovat v internetové sítí ZDE. v cenových relacích za 230 Kč (tribuna A) a 150 Kč (tribuny B a C). O zážitky z utkání se s námi můžete podělit na sociálních sítích. Připište ke svým příspěvkům hashtag #BOHMBL nebo nás přímo označte. Můžete se tak dostat přímo na hlavní stránku klubového webu nebo do příštího čísla magazínu Klokan. O nejdůležitějších událostech budeme informovat na Facebooku, Twitteru a Instagramu. Utkání pak po jeho skončení shrneme v reportáži. Hlavním partnerem utkání je Ottova tiskárna.