Hašek: Tým ukázal velkou snahu

Trenéři Jozef Weber a Martin Hašek hodnotí nedělní utkání.

Hašek: Tým ukázal velkou snahu

Bezbrankovou remízu hodnotil jako první hostující trenér Jozef Weber.

"Když fotbalový zápas skončí bez gólů, tak se lidem nikdy asi moc nezalíbí. Z dnešního zápasu mám takový pocit. V prvním poločase jsme byli lepší, hernější a drželi více míč. Ve fotbale je to ovšem bezvýznamná záležitost. Vytvořili jsme si pouhé dvě příležitosti Matějovským a Přikrylem. Nebyli jsme tak hladoví, abychom zápas dotáhli do vítězného konce. Kvalita se podle mě ukazuje, když se hráč nebojí vběhnout do pokutového území. Ne si hrát někde sedmdesát metrů od brány. Z toho jsem byl zklamaný," žehral na malé množství šancí svého mužstva.

Lodivod Středočechů uznal převahu Bohemians po poločasové pauze: "Do druhé půle jsme vstoupili aktivně. Bohemka pak prostřídala, dostala se do tempa. Vacek s Júsufem zvedli domácí mužstvo. Byly tam závary, dlouhá autová vhazování, rohové kopy. Nakonec jsme měli štěstí, že si z utkání odnášíme bod. Z tohoto pohledu považuji dělbu bodů za spravedlivou."

Mladá Boleslav postrádala několik hráčů, zejména nejlepšího střelce Komličenka: "Hlavně v prvním poločase jsem na jeho absenci několikrát pomyslel. Nejde jen o Komličenka, ale i o Mešanoviče nebo Ladru. Neříkám přímo, že by branka přišla. Určitě bychom byli silnější a silovější. Přikryl se velmi snažil. Patřil k nejlepším hráčům. Chyběl vedle něj typologicky silový hráč."

Poté hodnotil zápas i domácí trenér Martin Hašek.

"Každý divák viděl, že náš pohyb v první půli nebyl zdaleka tak dobrý, jako v Plzni nebo s Olomoucí. Naše hra neměla takovou šťávu, na níž jsme zvyklí. Nebyli jsme nebezpeční v ofenzivě, ačkoliv jsme se snažili. Z hlediska příležitostí ke vstřelení gólu na tom byl lépe soupeř. Po první půli bylo pro nás dobré, že jsme uhráli vzadu čisté konto a mohli si v kabině promluvit. Řekl jsem hráčům, že na jejich morálních vlastnostech záleží víc, než kdy jindy. Byl jsem přesvědčený, že se jim bude po přestávce lépe běhat. V anglických týdnech to takto bývá. Když máš natrénováno, tak chvilku trvá se rozjet do vysokých obrátek," popisoval důvody rozdílných výkonů Klokanů v obou poločasech.

Slova kouče Bohemians byla pravdivá: "Vstup do druhé půle jsme měli ještě chladný. Pak jsme postupně kola roztočili. Pomohlo nám střídání Vacka, který hru oživil a zaktivnil. Ve zbytku zápasu jsme byli jednoznačně lepším týmem. Byla vidět velká snaha mužstva jít za gólem. Příležitostí bylo mnoho a rozhodně dostatek pro jednobrankové vítězství. Soupeř neměl v podstatě ve druhé půli vůbec nic. Celkově mám z našeho výkonu, přístupu hráčů, práci, kvalitě hry ve druhé půli dobrý dojem. Jediné co chybělo je gól, což je ve fotbale nejdůležitější. Bohužel jsme zase doma ztratili."

Vysvětlil i menší časový úsek Júsufa na hřišti: "Po zápase s Olomoucí měl virózu. Na duel s Boleslaví byl v nominaci jen na mé rozhodnutí a zodpovědnost. Doktoři mi ho nedovolili dát do nominace, přesto jsem si to prosadil. Chtěl jsem ho využít jen na patnáct minut, pokud bychom ho potřebovali. Sám Júsuf hodně chtěl hrát. Nabízela se možnost dohrát utkání na dva vysoké útočníky. Puškáč už šlapal vodu a Júsuf nebyl stoprocentně fit. Nemyslím si, že by to byla šťastná volba. Chci se dopracovat k tomu, že budeme hrát na dva útočníky od první minuty. V létě bude cílem přivést útočníka za Júsufa, abychom mohli hrát se třemi stopery vzadu, halfbeky na krajích, ovšem se dvěma věžema nahoře. Teď hrajeme s jednou a duem pohyblivých hráčů na krajích."