Zasloužené vítězství ze Stínadel

Bohemka díky gólům Dostála a Nečase vyhrála v Teplicích.

Zasloužené vítězství ze Stínadel

V Teplicích vyběhli Klokani v obraně se Šmídem a v záloze s Vackem. Hned v prvních minutách mohli Bohemians vést. Reiter si naběhl za obranu Teplic, avšak v tváří tvář Grigarovi neuspěl. Neproměněnou šanci mohl napravit téměř okamžitě, když sám před brankářem Teplic mířil na zadní tyč, jenže bohužel míč letěl kousek vedle pravé tyče. Po čtvrt hodině hry se protáhl i Fryšták, když vyrazil přízemní střelu Kučery ze střední vzdálenosti.

Obrovská šance Bohemky přišla po rohovém kopu. Vacek nacentroval do šestnáctky. Vybíhající Grigar míč jen vyrazil na hranici šestnáctky, kde se do balónu opřel Bartek, ovšem jeho střelu vyhlavičkoval pryč na brankové čáře Vondrášek. Levý halfbek Bohemians mohl skórovat i později. Krásný pas Hůlky si zpracoval Dostál, který odcentroval na zadní tyč. Tam zakončil hlavou Bartek, ovšem Grigar fantastickým zákrokem míč vyrazil na rohový kop. Bohemka si vytvářela šance i dále. Hůlka hlavou mířil hezky na zadní tyč, ale na brankové čáře zachránil domácí celek Vondrášek. V závěru prvního poločasu se o slovo v ofenzivě přihlásili i domácí. Defenziva Klokanů s pozorným Fryštákem v zádech pečlivě hlídala náběhy teplických a do kabin se šlo za bezbrankového stavu.

FK Teplice - Bohemians Praha 1905
FK Teplice - Bohemians Praha 1905
Deset minut po zahájení druhé půle už se Bohemians radovali. Reiter přelstil technickými finesami tři hráče, jenže míč mu vyrazil od nohou Grigar k Dostálovi, který byl sice faulován, ale dokázal balón procpat až do sítě a zajistit svému týmu vedení.

Příležitost měli i domácí. Po rohovém kopu propadl míč vápnem Bohemians. Do balónu se opřel Žitný, ovšem Fryšták skokem k tyči ránu vyrazil na roh. Bohemians mohli navýšit svůj náskok. Bartek vedl míč a efektní šajtlí našel přesně na zadní tyči Koubka. Hlavičku střídajícího útočníka famózním zákrokem u tyče zneškodnil Grigar. Ze střední vzdálenosti střílel poté Vaníček, ale branku minul. Po chvíli přišla další možnost. Koubek si naběhl na přesný pas ze středu hřiště. Naservíroval míč Vaníčkovi, který ovšem branku přestřelil.

Náhle přišlo srovnání. Fryštákovi vypadl centr při srážce se spoluhráčem a Kuchta volný míč napálil do sítě.

Jenže to nebylo vše. Vaníček povedeným centrem našel Nečase, který dvě minuty po příchodu na hřiště vrátil Klokanům vedení.

Klokani si ho znovu vzít nenechali a z Teplic vezou zasloužené vítězství.