Hašek: Rozhodli jsme z krásné akce

Trenéři Martin Hašek a Stanislav Hejkal hodnotí páteční souboj.

Hašek: Rozhodli jsme z krásné akce

Nejprve hodnotil zápas hostující trenér Martin Hašek.

"Takový zápas se mi hodnotí dobře. Vyhráli jsme zaslouženě. Zápas byl napínavý a nabitý emocemi. V první půli jsme si vytvořili pět šancí na vstřelení gólu, ovšem stav byl bezbrankový. Pak jsme konečně míč do sítě dotlačili a vedli. Najednou inkasujeme z akce, která ani nebyla šancí. Já byl na chvíli zcela paralyzován. Vedli jsme asi 7:1 na šance, avšak na góly byl zápas vyrovnaný. Naštěstí Kuba Nečas po krásné akci rozhodl o naší výhře. Pokud má fotbal logiku, měli jsme odtud vézt tři body. Za dřívějšího formátu bychom byli zachráněni, ale já příchod nového systému vítal, takže si na něj nebudu teď stěžovat," popisoval své pocity z utkání.

"Odehráli jsme skvělou partii. Soupeře jsme do žádné šance ani pološance nepustili. Alespoň si žádnou nevybavuji. Množství šancí, které jsme si vytvořili je už pro nás klasické. Jenže je neproměňujeme. Dostali jsme se do vedení, které mohlo být po další čisté šanci vyšší. Vaníčkovi krásně předložil míč Koubek. Z protiútoku byl gól v naší síti. Pro psychiku našich hráčů to byla těžká rána. Musíme si uvědomit naší situaci, pozici v tabulce i počet bodů. I dál jsme věřili ve výhru. Konečně se nám povedlo dát míč do kapsy mezi brankáře a obranu," liboval si akce při druhé vstřelené brance.

Posléze hodnotil zápas i domácí trenér Stanislav Hejkal.

"Z naší strany není v utkání co hodnotit. Uvědomovali jsme si důležitost duelu. Přesně víme, kolik potřebujeme bodů. Do zápasu jsme vstoupili velice špatně a v tomto duchu jsme pokračovali první i druhý poločas. Reagovali jsme střídáním, změnou rozestavení na tři obránce. Chtěli jsme zavírat Reitera s Vaníčkem do pětky, ale nedařilo se nám to. Po pauze jsme vystřídali, posunuli Kučeru na šestku. Tento tah se nám povedl, neboť jsme byli více konstruktivní. Z celkového pohledu ani v první půli, ani ve druhé jsme neměli střelu na bránu. Gól nám Bohemka darovala" nebyl spokojený s výkonem svých svěřenců.

Kouč Teplic žehral na ztrátu bodů, které jeho tým potřeboval: "I ten bod by nám hodně řešil, ale nemáme ho. Bohemka byla lepší pohybově, aktivnější, nebezpečnější, přímočařejší. Zaostávali jsme ve všech herních činnostech. Bohemka vyhrála zaslouženě. Jako trenér Teplic se chci divákům omluvit, protože to byl od nás velmi špatný výkon. Budou se ještě dohrávat nějaké zápasy o víkendu. Počítat umí ale všichni. Máme 35 bodů a Bohemka o pět méně. Slovácko s Opavou má 30 bodů a k tomu zápas k dobru. Jedeme do Olomouce a máme doma Příbram. Dalo by se říci, že náš osud máme stále ve svých rukou. S takovým výkonem jako s Bohemkou neobstojíme nikde. Od gólu se Spartou vypadáme pohybově i herně špatně. Hráči si neberou těžké míče, schovávají se. Jako mužstvo jsme velmi selhali."