U21: Juniorka v napínavém utkání přestřílela Slovácko

Prosadili se dvě čerstvé posily a vracející se Filip Hašek.

U21: Juniorka v napínavém utkání přestřílela Slovácko

Klokani mají ve skupině o titul zatím za sebou dvě utkání, ve kterých si připsali po jedné výhře i porážce. Tentokrát na svém hřišti přivítali tým Slovácka, který si v úvodních zápasech připsal výhru a remízu. Z důvodů velké marodky, která je momentálně v juniorském týmu, trenér Vladimír Hruška nasadil do sestavy i několik hráčů A týmu. Jmenovitě Vondru, Závišku, Schumachera, Nečase, Marhoona a uzdraveného Filipa Haška. Do utkání zasáhl i Lehovec z kategorie U19 a také tři testovaní hráči. Irský záložník Mcendry a dva hráči z Nigerie Ugwu a Ogiomade. Do branky se postavil Marek Kouba.

V prvním poločase měla Bohemka balón více na kopačkách a vytvořila si územní převahu. Nicméně, vedení se ujali hráči z Uherského Hradiště. Po rohovém kopu v 8. minutě Kouba nejprve zlikvidoval zakončení jednoho z hráčů Slovácka, míč se však odrazil přímo k Janšovi, který otevřel skóre. Další aktivita hráčů Bohemians dlouho k vyrovnání nevedla. Až ve 31. minutě se Klokani dočkali a bylo to po parádní akci Conora Mckendryho, který prošel ve vápně jako nůž máslem kolem tří obránců Slovácka, aby pak přeloboval brankáře a srovnal tak skóre.

Na začátku druhého poločasu se na hřiště dostal Ugwu. Bohemka byla nadále aktivnějším týmem a hned po pár minutách měl na kopačkách dvě velké šance Nečas, centry z levé strany ale nedokázal proměnit. To ale Klokany mrzet nemuselo, protože v 53. minutě si vyměnili míč Farkaš a Ugwu. Nigerijský útočník si poté zpracoval balón a otočil skóre. V 58. minutě už to bylo o dvě branky. Filip Hašek se odhodlal k dalekonosné střele. Jeho tvrdý projektil se před brankářem odrazil pravděpodobně od lajny malého vápna přímo pod břevno. Gólman hostů byl bez šance. Slovácku se v 74. minutě ještě po akci z levé strany podařilo snížit, když se prosadil opět Janša. Klokani už si pak vedení pohlídali a připsali si zasloužené tři body.

Juniorka je po třech utkáních s šesti body na třetím místě skupiny o titul. V příštím kole se představí na hřišti Liberce.