O co hrajeme v posledních 2 kolech základní části

Na jaké příčce se ještě mohou umístit Klokani?

O co hrajeme v posledních 2 kolech základní části

Po 28 kolech FORTUNA:LIGY se Bohemians nacházejí na 13. místě se ziskem 30 bodů a na první pohled se může zdát, že si jistě v nadstavbové části zahrají skupinu o záchranu, která se týká celků od 11. do 16. místa. Dvě kola před koncem základní části však Klokani stále mohou pomýšlet na postup do skupiny o Evropu pro celky na 7. až 10. místě.

Tabulka na pomezí prostřední skupiny:

9. Zlín 36 bodů

10. Teplice 35 bodů

11. Opava 33 bodů
12. Slovácko 33 bodů
13. Bohemians 30 bodů
14. Příbram 29 bodů

Prvním předpokladem pro posun do prostřední skupiny je, že Klokani musí ze zbylých dvou kol vytěžit plný počet šesti bodů. Takže pokud o víkendu neporazíme Jablonec, veškeré naděje na skupinu o Evropu budou liché.

Pokud porazíme Jablonec i Slovácko, budeme potřebovat souhru několika ostatních výsledků. Určitě by museli selhat fotbalisté Zlína, nebo Teplic. Abychom mohli přeskočit Ševce, nesmí Pivarníkovi svěřenci získat už ani bod (Zlín hraje doma se Slavií a ve 30. kole jede do Mladé Boleslavi). Teplice můžeme přeskočit v případě, že v utkáních v Olomouci a s Příbramí získá maximálně jeden bod za remízu).

Pokud by zaváhal pouze jeden z dvojice Zlín - Teplice, musíme se ohlížet ještě na výsledky Opavy. Slezané nesmí ze zápasů v Ostravě a se Spartou vytěžit více než tři body. Pokud porazíme Jablonec i Slovácko, tak se před nás soupeř z Uherského Hradiště nemůže dostat, třebaže by v 29. kole zvítězil v Liberci.

Tak teoreticky šance opravdu stále žije, nyní je třeba udělat první krok - v neděli 21. dubna od 17:00 v Ďolíčku porazit Jablonec! Přijďte Klokany povzbudit!

Hlavním partnerem nedělního utkání je ALPA.