Důležité vítězství vystřelil Bartek

Klokani bojovali a odměnou jim jsou tři body.

Důležité vítězství vystřelil Bartek

Základní jedenáctka doznala oproti duelu v Teplicích jediné změny. Nečas na hrotu útoku nahradil Puškáče, který usedl na lavičku náhradníků. Spolu s ním i Júsuf s Koubkem. Lépe začali utkání Bohemians, kteří byli aktivnější. Diváci dlouho čekali na vážnější zakončení. Obstaral ho po deseti minutách Vaníček, jehož kroucená střela letěla kousek nad břevno Hrubého branky. Za hosty odpověděl Považanec střelou za šestnáctkou, s níž Fryšták neměl problém.

A pak už nastala chvíle, na níž čekali fanoušci Bohemians. Reiter pronikl přes Sobola a nahrál Dostálovi, který pěkným centrem našel na zadní tyči Bartka a ten už krásnou hlavičkou poslal Klokany do vedení.

Bohemians Praha 1905 - FK Jablonec 1:0 (1:0)
Bohemians Praha 1905 - FK Jablonec 1:0 (1:0)
Srovnání mohlo přijít téměř okamžitě. Břečka se ve vápně Bohemians dostal k hlavičce, kterou Fryšták skvělým zákrokem vyrazil na rohový kop. Po jeho rozehrání střílel mimo branku Holeš. Pravý krajní obránce Jablonce měl šanci i po půlhodině hry. Obětaví Klokani ovšem jeho střelu zablokovali, stejně jako několik dalších pokusů jabloneckých hráčů.

Pět minut před poločasovým hvizdem se nádhernou střelou blýskl Vacek, ale míč bohužel o kousek minul levý horní roh Hrubého branky. Obrovskou šanci měl v nastaveném čase znovu Holeš. Fryšták proti jeho hlavičce vytáhl famózní zákrok a míč vyrazil na rohový kop, čímž uchránil poločasové vedení Bohemians.

Bohemians Praha 1905 - FK Jablonec 1:0 (1:0)
Bohemians Praha 1905 - FK Jablonec 1:0 (1:0)
Jablonec se od úvodu druhé půle dostal do tlaku a nepouštěl Klokany z jejich obranné poloviny. Defenziva Bohemians dokázala hasit nebezpeční před Fryštákem. Ze střední vzdálenosti střílel Vatajelu, ale Fryšták si poradil. Šanci navýšit skóre měli Klokani. Vacek vyvezl míč od vlastního vápna. Přihrál Bartkovi, který z prvního doteku vyzval ke sprintu Vaníčka. Mladý záložník Klokanů našel přízemní přihrávkou ve vápně Reitera, ovšem ten ve skluzu střílel vedle tyče.
Hosté se snažili o vyrovnání. Trávníkova rána prosvištěla kolem levé tyče branky Fryštáka. Velmi náročné utkání Klokani zvládli a protrhli dlouhé čekání na vítězství před domácím publikem.