Šmíd:

Domácí vítězství nad Jablonce, komentuje obránce Michal Šmíd. Bránění důrazného Doležala, důležitosti tří bodů i příprava na Baník. Více v rozhovoru.

Na jaře to bylo pro nás asi nejtěžší utkání...
Tři body jsou i trochu šťastné., ubojované a vydřené. Osobně si myslím, že jsme si ho za celý ligový ročník zasloužili. V pozici Jablonce jsme odehráli několik zápasů a nikdy se k nám štěstí nepřiklonilo. Vrátila se nám naše práce.

Svedl jsi nespočet soubojů s Doležalem, kterému se proti nám daří.
Je to vynikající útočník a hrát proti němu je vždy těžké. Minulé utkání proti Dukle nehrál, neboť byl nemocný. Myslím si, že to na něm trochu znát bylo.

Jablonec disponuje kvalitním kádrem. Ve druhé půli jsme byli pod tlakem, ale vyloženou příležitost jsme soupeři nedovolili.
V prvním poločase jsme měli problém se standardními situacemi. Jinak nás asi ani nezlobili. Po pauze nás zmáčkli, sice jsme je do šancí nepustili, ale chtěli bychom zápasy dohrávat jinak.

Někteří hráči dohrávali utkání v křečích. Jaká je situace kádru pro semifinále?
Křeče k takovému utkání patří. Kluci se dobře vyspí, najedí, zregenerují a budou v pohodě.

Měli jste pro zápas speciální motivaci?
Věděli jsme o tom, že musíme vyhrát, abychom si uchovali reálnou šanci bojovat o prostřední skupinu i v posledním kole. Neměli jsme to úplně ale ve svých rukou. Soustředili jsme se na sebe. Teplice jdou domů z Olomouce s prázdnou, ale bohužel vyhrál Zlín.

Utkání jsme odpracovali. Co vám řekl trenér po utkání?
Myslím si, že byl celkem spokojený. Zároveň i viděl, že tam byly mezery. My o nich samozřejmě víme také. S klidnou hlavou si je vyhodnotíme.