Společně na semifinále do Ostravy

Historické pohárové semifinále již klepe na dveře.

Společně na semifinále do Ostravy

Sérii domácích zápasů bez vítězství Klokani ukončili, ale ve středu mohou pokračovat v další. Svěřence trenéra Martina Haška čeká historicky první semifinále českého poháru od rozpadu federace, které sehrají na půdě ostravského Baníku. V letošním ligovém ročníku se celky střetly už dvakrát a Bohemians odcházeli v obou případech poraženi (0:1 doma, 0:2 venku).

FC Baník Ostrava - Bohemians Praha 1905 2:0 (0:0)
FC Baník Ostrava - Bohemians Praha 1905 2:0 (0:0)
Ostravská pouť pohárem začala ve druhém kole na hřišti třetiligového Uničova. Branky Fleišmana a Diopa během patnácti minut zajistily poklidný postup do třetího kola, které zavedlo Baník do Sokolova. Na západě Čech dvougólový náskok zařídil Pazdera s Jiráskem. Za domácí korigoval chvíli před koncem prvního poločasu Ševčík, ale Ostrava si postup už pohlídala. V osmifinále zavítal celek okolo Milana Baroše do Plzně, kde se hrál velmi dramatický duel. Na vedoucí gól plzeňského Chorého odpověděl ve druhé půli Jakub Šašinka a po něm zajistil Fleišman z penalty vedení Slezanů. V nastaveném čase srovnal stav domácí Procházka, jenže v prodloužení Fleišman rozhodl o postupu Ostravy do čtvrtfinále. V něm už se Baník představil na domácím stadionu proti Liberci. Tým z Podještědí posunul do vedení Sýkora, ale před poločasovým hvizdem srovnal stav Baroš. Utkání nakonec dospělo do prodloužení, kde Ondřej Šašinka vystřelil postup do semifinále.

Trenér Martin Hašek již vyhlíží pohárový duel: "Jsme vděční za to, že nehrajeme jen ligu. Naši fanoušci si mohou žít svůj sen, že se tady bude třeba hrát kvalifikace Evropské ligy. Stejně tak i hráči, protože poháry hrálo minimum z nich. Pro mě jako pro trenéra by bylo skvělé dovést Bohemku do pohárů, ale pořád jsou to dva zápasy. Sice je to malá vzdálenost, ale zároveň hrozně daleko."

Oba celky se nyní nachází v jiném rozpoložení než při posledním vzájemném duelu: "Každý je zápas je jiný a týmy mají různé výkonnostní křivky. Ostrava odehrála velmi dobrý zápas s Plzní a teď porazila Opavu. My máme v posledních utkáních, ale i celkově na jaře pěknou bilanci. Utkání s Jabloncem nás stálo hodně sil. Je to jiná soutěž. Baník je určitě favoritem, neboť v ligové tabulce je pátý a my dvanáctí. A navíc hraje doma. My si sníme svůj sen a věříme v naše schopnosti."

Příprava na utkání začala už po duelu s Jabloncem: "Hráči dostali pokyny ke stravování a doplňky výživy. Hned po zápase následovala regenerace. Uděláme všechno pro to, abychom se na středu připravili nejlépe, jak můžeme."

Zápas vyhlíží i obránce Michal Šmíd: "Musíme dobře zregenerovat, odpočinout si, mít dobrou životosprávu a vlétnout na ně. Všichni si uvědomujeme, jak je zápas důležitý. Jedeme tam s cílem postoupit. Baník bude těžký soupeř, který bude navíc domácím týmem. Ve Vítkovicích je to nepříjemné, ale už jsme tam také vyhráli. Na zápas se těšíme a pevně věřím, že dopadne se šťastným koncem pro nás."

FC Baník Ostrava - Bohemians Praha 1905 2:0 (0:0)
FC Baník Ostrava - Bohemians Praha 1905 2:0 (0:0)
Semifinále mezi Ostravou a Bohemians se hraje ve středu od 17 hodin. V přímém přenosu ho bude vysílat stanice ČT sport. Hlavním rozhodčím bude Emanuel Marek. Na čarách mu bude asistovat Petr Blažej a David Hock. Čtvrtým sudím bude Radek Dubravský. O nejdůležitějších momentech budeme informovat na sociálních sítích. Po skončení duelu ho shrneme v reportáži. Na Facebooku, Twitteru a Instagramu s námi sdílejte vaše zážitky z historického semifinále. Ke svým příspěvkům připište hashtagy #OVABOH a #MOLCUP nebo nás označte. Na utkání se vypravuje i speciální vlak pro fanoušky Bohemians. Souprava odjíždí z Hlavního nádraží v Praze v 11:24 (Ex 127). Očekávaný příjezd do Vítkovic je v 15:40. Zpáteční vlak bude připraven na nádraží v Ostravě-Vítkovicích a přes zastávky v Olomouci, České Třebové, Pardubicích a Kolíně dorazí kolem půlnoci zpět do Prahy. Vstupenka do sektoru pro fanoušky Bohemians stojí 150 Kč.