Hašek: Takový způsob hry nevyhledáváme

Trenéři Martin Hašek a Bohumil Páník hodnotí semifinálové utkání.

Hašek: Takový způsob hry nevyhledáváme

Semifinálový duel hodnotil trenér hostujícího mužstva Martin Hašek.

"Jsme zklamaní. Chyběl jeden zápas a byli bychom ve finále, což mohl být obrovský zážitek. Bohužel jsme na Baník nestačili a rozhodla jedna tečovaná střela. Moc fotbalové krásy zápas nenabídl. V podstatě jsme na většině postech podali horší výkon, než jsme na jaře zvyklí. Do jisté míry to způsobila i hra Baníku. Bylo tam spoustu nakopávaných míčů a souboj za soubojem. To není věc, kterou vyhledáváme. Někteří hráči se pak úplně nepotkali se sportovní formou. Je otázka, jak moc nás to ovlivnilo. Čekal jsem, kdy se do utkání dostaneme, vypracujeme si souvislejší tlak, uděláme pár hezkých akcí, jenže nestalo se tak. Ze hry dobrý pocit nemám," mluvil smutně o konci v MOL Cupu.

Klokani byli blízko finálovému utkání: "Nabízí se říct, že jsme byli o něco více nervóznější. Úplně si to ale nemyslím. Nastoupili jsme s mužstvem, které má na jaře za sebou velmi dobrou sérii. Nebyl žádný důvod se Baníku bát. Potkala se naše horší sportovní forma a způsob hry Baníku, který nám nesedl."

FC Baník Ostrava - Bohemians Praha 1905 1:0 (1:0)
FC Baník Ostrava - Bohemians Praha 1905 1:0 (1:0)
"Je samozřejmě skvělé se do semifinále dostat, protože z hlediska PR si Bohemka polepšila. Je potřeba to orazítkovat i v lize, kde máme své starosti. Júsuf zvládl třicet minut, což je progres, ale bohužel jsme na konci sezóny. Nečas má ze zápasu s Jabloncem zlomený nos," upínal se již k ligovému utkání.

Po něm hodnotil postup svého celku i Bohumil Páník.

"Hráli jsme nadoraz. Někteří hráči už byli přiškrceni. Dvoudenní pauza je hrana a ligu hrajeme za další dva dny. Fotbalista ale raději hraje a proti Bohemce jsme použili střídání, abychom hráče neztratili. Těch třináct hráčů do Jablonce dohromady dáme. Bohemka postupem času více otevřela hru a přitlačila nás. Jsou herní a nepříjemní. Když budou mít zdravého útočníka, který bude natrénovaný, tak z nich bude ještě silnější soupeř," přidal slova k Davidu Puškáčovi.

Baník se po nezdařilém úvodu jara dostal do lepší výkonnostní formy: "Kluci se na finále těší. Bude to jediný zápas, kde se může stát úplně cokoliv. Hráči si musí uvědomit, kde byli před rokem. Dolů se padá rychle, ale nahoru to jde pomaleji. Ukázal jsem jim tabulku, aby se probrali. Myslím si, že si to vzali k srdci. Tým bojuje a nedělá rozdíly mezi domácími a venkovními zápasy. Snaží se urvat vše, co může."