Rozhodující zápas hrajeme na Slovácku

Klokani budou bojovat o prostřední skupinu v Uherském Hradišti.

Rozhodující zápas hrajeme na Slovácku

Ještě v loňském systému by Bohemians jeli k poslednímu ligovému kolu s relativním klidem a bez možnosti být ohroženi sestupem. Situace se změnila a Klokani mohou i proklouznout do prostřední skupiny, čímž by naplnili předsezónní cíle a zopakovali loňské umístění. K tomu stačí vítězství v Uherském Hradišti a jakákoliv ztráta Teplic v domácím duelu s Příbramí. Mužstvo Slovácka doposud nasbíralo stejný počet bodů jako Bohemians (33 bodů). V závěru podzimní části přebral tým nový trenér Martin Svědík, což vyneslo Slovácku vzestup v tabulce. I do úvodních dvou kol vstoupilo Slovácko dvěma výhrami. Od té doby přibývaly body jen za remízy a vítězství se tak Modrobílí dočkali až ve 28. kole proti Příbrami (2:0 - pozn. red.) Kvůli čtyřem žlutým kartám do hry nezasáhne obránce Josef Divišek.

Přestupové období se neslo ve znamení snahy posílení ofenzivy. Z Mladé Boleslavi byl zapůjčen Jaroslav Diviš. Jako volný hráč podepsal smlouvu Haris Harba a Filip Hološko. Obranu posílil Domagoj Franič.

1.FC Slovácko - Bohemians Praha 1905 1:0 0:0)
1.FC Slovácko - Bohemians Praha 1905 1:0 0:0)
Slovácko opustil útočník Kuchta, kterého si Slavia stáhla z hostování. Forvard Kubala hostuje ve Viktorii Žižkov. Ofenzivní univerzál Jakub Petr přestoupil do druholigové Jihlavy.

Trenér Martin Hašek vnímá důležitost utkání: "V případě vítězství se můžeme ještě dostat do prostřední skupiny nebo mít pěkný bodový polštář do té dolní skupiny. Každý bod ze Slovácka bude dobrý, protože bude z venkovního hřiště. Poku bychom zvítězili a skončili po základní části na desátém místě, tak můžeme sezónu hodnotit jako velmi úspěšnou. Jsou tam ještě jiné varianty."

Proměnlivou výkonnost Slovácka připomněl i brankář Roman Valeš: "Na podzim vyměnili trenéra. Pod novým koučem Svědíkem měli dobrý začátek, ale teď už pár zápasů prohráli. Bude to hodně těžké utkání. Potřebujeme za každou cenu vyhrát."

1.FC Slovácko - Bohemians Praha 1905 1:0 0:0)
1.FC Slovácko - Bohemians Praha 1905 1:0 0:0)
Utkání v Uherském Hradišti začíná s úderem sobotní 17. hodiny. Vysílat ho bude stanice O2 TV Fotbal. Hlavním rozhodčím bude Radek Dubravský. Asistovat mu bude Tomáš Mokrusch a Kamil Hájek. Funkci čtvrtého sudího tentokrát zaujme žena Jana Adámková. O zápase budeme informovat na sociálních sítích. Po skončení utkání ho shrneme v reportáži. Přijeď i ty nás podpořit do Uherského Hradiště a sdílej s námi tvé příspěvky. Připiš jen hashtag #SLOBOH nebo nás označ. Vstupenka do sektoru hostí stojí 150 Kč.