Ze Slovácka jen s bodem

Bohemka měla obrovské šance, ale nakonec nezvítězila.

Ze Slovácka jen s bodem

Proti Slovácku nahradil Krch v obranné linii Šmída. Místo zraněného Reitera pak nastoupil Záviška. Úvod zápasu přinesl šanci domácích. Po dlouhém vhazování se ke střele prodral Franič, jenže jeho ránu Fryšták reflexivně vyrazil. Obrovskou šanci měla i Bohemka. Důrazný Záviška zvítězil v souboji a hnal se sám na branku, ale Trmal jeho ránu zlikvidoval.

Dobrý presink pak předvedl Puškáč se Záviškou. Zdánlivě ztracený míč nakonec vypíchl Záviška pro Puškáče, který přihrával před branku, ovšem defenziva Slovácka dokázali odvrátit balón na rohový kop. Po jeho rozehrání hlavičkoval Jindřišek, ale pod velkým tlakem svého strážce nezakončil nebezpečně. Klokani se po zákroku na svého kapitána dožadovali pokutového kopu, ale píšťalka sudího zůstala němá. Vzápětí střílel na opačné straně Juroška, ovšem branku neohrozil.

1. FC Slovácko - Bohemians Praha 1905
1. FC Slovácko - Bohemians Praha 1905
Pěknou akci předvedli Bohemians po dvaceti minutách. Puškáč vybojoval autové vhazování. Dostál okamžitě poslal do úniku Závišku, který přihrál před branku, kde si perfektně našel místo Bartek a střelou na zadní tyč poslal Klokany do vedení.

Vzápětí se po standardní situaci radovalo i Slovácko, jenže Franič hlavičkoval z jasného ofsajdového postavení. Později zakončil i střídající Kalabiška, ovšem na brankáře Fryštáka si nepřišel. Zelenobílí hrozili ze vzduchu. Ve vápně Slovácka zakončoval hlavou Krch i Pokorný, ale Trmal jejich pokusy skryl v náruči. Zajímavý protiútok předvedli Klokani později. Záviška doběhl dlouhý míč za domácí defenzivu a přihrál před branku. Puškáč přepustil míč za sebe Dostálovi, před nímž zasáhl Reinberk a dopravil balón do bezpečí. V závěru první půle se Klokani usadili na polovině soupeře a pohlídali si jednobrankové vedení, s nímž šli i do kabin.

Hned na startu druhého poločasu se umístěnou hlavičkou o vyrovnání snažil Reinberk, ovšem Fryšták vytasil fantastický zákrok a míč vyrazil pryč. Obrovská šance byla k vidění před brankou Slovácka. Ze standardní situace centroval Vaníček. Ve vápně si své místo našel Puškáč, jenže mladý gólman velkou příležitost zneškodnil. O chvíli později vedl protiútok Záviška. Jeho nabídku už pomalu zakončoval Puškáč, ale v poslední chvíli dopravil míč do bezpečí vracející se obránce.

1. FC Slovácko - Bohemians Praha 1905
1. FC Slovácko - Bohemians Praha 1905
Zničehonic přišlo srovnání. Hološko udržel míč a předl ho Zajícovi, který střelou o tyč překonal Fryštáka.
Branková konstrukce zazvonila za Fryštákem i o chvilku později, ale tentokrát se míč odrazil do rukavic brankáře Bohemians. Deset minut před koncem zahrával rohový kop Dostál. Na centr si naskočil Hůlka, ovšem míč se odrazil od břevna pryč. Další šanci měl Júsuf, který si doběhl dlouhý míč , obešel i obránce, ale střílel jen kousíček vedl pravé tyče domácí branky. Přišla další šance Bohemians. Júsufův centr propadl k Bartkovi, který si míč zasekl, ale Trmal předvedl výborný zákrok a zachránil nerozhodný výsledek. Tak i utkání skončilo a Bohemka tak bude hrát skupinu o udržení.