Krch: Měli jsme k vítězství blíže

Obránce Daniel Krch komentuje utkání na Slovácku.

Krch: Měli jsme k vítězství blíže

Obránce Daniel Krch popisuje inkasovaný gól v Uherském Hradišti, dozvuk pohárového duelu i celou základní část. Více v rozhovoru.

V posledních deseti minutách jsme mohli několikrát jít do vedení...
Hrozně nás to mrzí, protože 65 minut jsme byli na desátém místě. Pak jsme obdrželi vyrovnávací gól. Ačkoliv jsme měli teď těžký týden se třemi zápasy, na což nejsme úplně zvyklí, tak v závěru jsme si vytvářeli příležitosti ke vstřelení branky my. Júsuf, Barťas (David Bartek - pozn. red.) a já z rohu a ze standardní situace. Kdokoliv z nás mohl utkání rozhodnout. Je škoda, že jsme tam nic nedotlačili. Díky tomu tlaku na konci zápasu si myslím, že bychom si i zasloužili vyhrát.

Gól Slovácka přišel z nenápadného protiútoku...
Zahrávali jsme rohový kop, který oni odvrátili. Pak jsme měli míč ve své moci a kopli ho zpět do pokutového území Slovácka. Bylo to daleko ode mě a dobíhal jsem k hráči, aby neodkopával čistý míč. Odehrál balón a myslel jsem si, že ho můžeme zase sebrat zpět. Najednou se míč poodrážel tak, že jsme neměli zabezpečenou defenzivu. Nedokázali jsme se při útočné standardní situaci přeorganizovat a bezpečně to uhrát.

Měli jste ještě v hlavách středeční zápas na Baníku?
Sice jsem nehrál, ovšem spíš nás to ještě více nakoplo. Všichni jsme chtěli na Baníku uspět. Věděli jsme, že to nebylo úplně ideální. Běžecký přístup byl skvělý, ale bohužel nám to v ten den tolik nekopalo. Hrozně nás to mrzelo, když jsme byli blízko velkého úspěchu, tak zrovna v ten den nám to nešlo. Uvědomovali jsme si, že máme navíc a chtěli to odčinit na Slovácku. Druhý poločas a zejména jeho konec ukázal, že i když kluci měli tři zápasy v nohách, tak jsme byli k vítězství blíže my. Už jsme na desátém místě skoro byli, ale bohužel jsme ho neuhráli.

Nicméně výkon je příslibem do skupiny o záchranu, která nás čeká...
Musíme respektovat i síly soupeře. Nechtěl bych Slovácko nijak podceňovat. V závěru bylo vidět, že se hrál hurá fotbal. My byli v defenzivě více organizovanější a kluci v ofenzivě byli silnější oproti soupeři. Remíza nesvědčila nikomu. Oba týmy se snažily utkání urvat na svojí stranu, v čemž jsme byli silnější a vytvářeli si šance. Naši hráči dokázali přehrát jejich obránce.

Když se zpětně podíváme na celou základní část, tak svým způsobem jsme se protrápili. Neustále nás zužovala rozsáhlá marodka kádru. A být uznán gól Nečase v Liberci, tak na desátém místě jsme...
Všichni víme, jaký zápas v Liberci byl. Jsou to téměř odebrané dva body. Dnes by pro nás znamenaly skupinu o Evropu. Nějaké zdravotní problémy měly všechny týmy. Na jaře už jsme měli široký kádr. Je škoda, že jsme některé zápasy neuhráli lépe. Dá se tak hovořit i o tom dnešním. Za jednobrankového vedení jsme měli dvě velké příležitosti, z nichž mohl vzejít dvoubrankový náskok a bylo by po zápase. Nedokázali jsme taková utkání vyhrát nebo v nich bodovat. To rozhodlo o konečné jedenácté příčce, což nás odsuzuje do spodní skupiny.