Hašek: Derby kopírovalo řadu jiných zápasů

Trenéři Martin Hašek a Roman Skuhravý hodnotí páteční duel.

Hašek: Derby kopírovalo řadu jiných zápasů

Derby hodnotil nejprve hostující trenér Martin Hašek.

"Jeli jsme na Duklu s cílem zvítězit a vědomím, že hrajeme o záchranu. Dukla hrála o šanci se ještě dostat z posledního místa. Věděli jsme, že pokud bude její šance jen ve výši jedné tisíciny procenta, tak o ni bude bojovat. Nasvědčovala tomu i sestava domácího celku. Viděli jsme normální ligový zápas. Hra byla relativně zajímavá. Vypracovali jsme si dostatek příležitostí k tomu, abychom odjeli s výhrou. Utkání ovšem kopírovalo celou řadu jiných našich zápasů. Vyvineme obrovské úsilí, díky tomu a určité kvalitě si vytvoříme několik šancí. Nekoresponduje to ovšem s tím, kolik vstřelíme gólů. Za stavu 1:1 šel Záviška dvakrát sám na bránu. Ve druhé situaci měl míč asi spíš dostat Júsuf, neboť byl pod lepším úhlem a v zakončení je na vyšším levelu," připomněl největší problém svých svěřenců.

Pobyt Júsufa na hřišti byl znát od samého počátku: "Nastoupil do zápasu a hned jsme měli gólovou šanci. Vyhrával souboje a nabíhal za obranu. Nejdřív chce míč uhrát, dostat ho do nohy nebo na prsa. Pak chce obcházet soupeře, rozběhnout útok a jde do rychlosti. Já bych chtěl, aby se někdy rozeběhl za obranu do prostoru. Každým zápasem má více síly, než v tom předchozím. Navíc na vyrovnávací gól přihrával Hůlkovi právě Júsuf."

FK Dukla Praha - Bohemians Praha 1905 1:1 (0:0)
FK Dukla Praha - Bohemians Praha 1905 1:1 (0:0)
"Když k nám Hůlka přišel v zimě z Mladé Boleslavi, tak pár zápasů nebylo úplně přesvědčivých. Od poloviny jarní soutěže se rozehrál a hraje výborně. Je důsledný, soustředěný, agresivní, přesný, konstruktivní a zároveň nefauluje. Teď k tomu přidal i gól," popisoval výkonnost jediného střelce Bohemians z pátečního derby.

Následně hodnotil duel i domácí trenér Roman Skuhravý.

"Nejvíc mě dnes mrzí fakt, že jsme nebyli odměněni vítězstvím, hlavně kvůli hráčům. Od začátku jsme hráli, co jsme si řekli. Pomohla nám šance Bohemky, kterou vychytal Filip Rada. Od té doby jsme byli lepším týmem. Bohužel předfinální a finální fáze je stále nedostatečná, jsme v ní zbrklí. Měli jsme hodně situací, které šly využít. Dostali jsme se parádně do vedení 1:0 a v tu chvíli Bohemka hru zjednodušila. Júsuf je nadstandardní hráč. Vyřešil celou situaci do centru parádně a trefil nabíhajícího hráče, kterého jsme neměli správně nabraného. Z výsledku jsem zklamaný, dneska kluci dřeli tak, jak se pracovat má," byl zklamaný z konečného výsledku.

Kouč Dukly vzal přímý sestup jako holou skutečnost již po posledním duelu základní části: "Byl jsem pak za svá slova peskovaný z několika stran. Já nejsem populista a nebojím se věci pojmenovat. Situace se po remíze s Bohemkou nezměnila. Za 12 zápasů jsme uhráli 6 bodů, tudíž na tom nemůžeme být jinak. Jde mi však o hlubší pohled a přerod naší hry, který vidím. Musíme si chvíli počkat."