Vacek: Tým ukázal morálku

Záložník Kamil Vacek popisuje duel na Dukle.

Vacek: Tým ukázal morálku

Derby na Dukle komentuje záložník Kamil Vacek. Neproměňování šancí, vliv na týmovou psychiku i samotný náročný duel. Více v rozhovoru.

Konečný výsledek je pro nás zklamáním...
Musím se přiznat, že jsem ze zápasu měl velký respekt. Po zklamání se Slováckem jsem očekával, že utkání bude pro nás v hlavách strašně těžký. Ukázalo se, že tomu tak bylo. Nevím, zda si někdo vytváří tolik šancí jako my. Nás každé utkání stojí šíleně moc sil, protože nedáváme góly. Dokud se to nezmění, tak budeme hrát pořád takhle. Tým ukázal ohromnou morálku, že jsme se dokázali zvednout a vyrovnat. V závěru jsme šli ještě dvakrát sami na bránu. To je přesně příčina toho, proč hrajeme ve skupině o udržení. Kdybychom dokázali v zápasech šance proměnit, tak máme mužstvo pro to, abychom hráli v daleko vyšších patrech tabulky.

Trenér Dukly po posledním utkání prohlásil, že počítá s přímým sestupem. Promítlo se i toto v hlavách?
Bylo v utkání vidět, že to nebyla pravda. Trenér Skuhravý to asi řekl naprosto záměrně, protože potřeboval něco změnit a nějakým stylem mužstvo uklidnit. Hráli oproti nám naprosto uvolněně, neboť mají jen teoretickou šanci. Záchrana v lize je strašně důležitá. V zápase jim pomohl i fakt, z jaké pozice do něj nastupovali. Musíme každý začít u sebe. Teď jde o všechno, hrajeme za Bohemku a osobní věci jdou naprosto stranou.

O výhře jsme mohli rozhodnout klidně až v samém závěru...
Pro mě jako záložníka je to těžké. S Pepou Jindřiškem jsme si povídali, že toho odběháme a odpracujeme strašně moc. Mužstvo má hodně šancí a neúspěšnost v jejich proměňování nás sráží. Jsme schopni přehrát opravdu kohokoliv, ale potřebujeme si pomoci gólem. V desáté minutě jsme měli velkou příležitost, ale místo vedení musíme stále hrát a spoléhat na to, abychom nedostali gól. Je to hrozná škoda, protože vidím na spoluhráčích, že se všichni snaží. Potřebujeme od kluků, kteří hrají na útočných pozicích, aby začali dávat góly.

FK Dukla Praha - Bohemians Praha 1905 1:1 (0:0)
FK Dukla Praha - Bohemians Praha 1905 1:1 (0:0)
Takových zápasů jsme odehráli nespočet. Dělá to něco s psychikou týmu, když odehraje výborný zápas, ale není odměněn?
Teď už se to s námi asi táhne. Kluci říkali, že to tak bylo celou sezónu. Na všech vidím snahu, což je zřetelné i na výkonech. Kluci jsou mladí a věřím, že každá šance jim pomůže, aby ji příště proměnili. Není to ale jen o nich. Pak mám i já střelu, kterou na tréninku dám osmkrát z deseti pokusů. A teď mi to nesedlo. Je to o tom, že zápas je úplně o něčem jiném. Potřebujeme zápasy zvládat v daleko větším klidu.