U21: Klokani rozhodli v závěru

Vyrovnané utkání ve vršovickém Ďolíčku rozsekl Nátr.

U21: Klokani rozhodli v závěru

Šesté kolo skupiny o titul Juniorské ligy se odehrálo netradičně v Ďolíčku. Klokani přivítali ve svém chrámu vedoucí tým skupiny Sigmu Olomouc, tedy velmi nepříjemného a konsolidovaného soupeře. Hanáci v nadstavbové části zatím ztratili jen jednou, jinak vždy brali tři body za vítězství. Klokani také do soutěže nevstoupili vůbec špatně a po pěti odehraných kolech se s devíti body nacházeli na čtvrtém místě. Trenér Vladimír Hruška měl tentokrát k dispozici i několik členů A týmu. V základní sestavě nastoupili Levin, Vaníček, Koubek, Hašek, Bederka a Šmíd. Jako brankářská jednička byl do utkání nasazen Kouba.

Klokani nastoupili v rozestavení, kterým se v posledních zápasech prezentuje A tým, tedy se třemi stopery. Hráčům chvíli trvalo, než se na svých postech zorientovali, pak však první poločas nabídl rychlou a kvalitní bitvu. Obě mužstva byla na hřišti vyrovnaná, takže si spíše hlídala zadní vrátka a šancí bylo k vidění minimum. První velkou šanci měl na hlavě Begič, ale nedal. Hosté kontrovali dalekonosným pokusem, který zkrotil Kouba. Ve 33. minutě prišla největší šance prvního poločase. Hašek ve vápně napřáhl a z úhlu trefil tyč hostující svatyně.

I druhá půle se hrála ve vysokém tempu. Oba týmy se snažily zvítězit, proti pevným obranám se však útočné řady stále těžko prosazovaly. Neskutečný moment se odehrál v 73. minutě. Olomoučtí špatně rozehráli rohový kop a Bohemka šla do rychlého brejku. Po kombinaci míč převzal Nigerijec Ugwu který v souboji tělo na tělo přetlačil posledního obránce hostů a následně vymíchal i olomouckého gólmana. Poslední krok, tedy trefit prázdnou branku z hranice vápna se mu však nepovedlo a remízový stav zůstával. Klokani však nakonec strhli vítězství na svou stranu. Kouba skvěle stáhnul centr a rychle rozehrál právě na Ugwua, který míč potáhnul a našel Haška. Hašek přesnou přihrávkou vyšachoval obranu a vyslal do samostatného úniku Nátra, který obehrál gólmana a zakončil do odkryté branky. Klokani tedy v 87. minutě rozhodli o osudu utkání, protože Hanáci se už na žádnou odpověď nezmohli.

Juniorka si tak připsala cenné vítězství se silným soupeřem a zařadila se mezi čtyři mužstva se ziskem 12 bodů. Lépe už je na tom jenom Sparta, která má o bod více.