Hašek: Situaci máme ve svých rukou

Trenéři Martin Svědík a Martin Hašek hodnotí bezbrankový duel.

Hašek: Situaci máme ve svých rukou

Bezbrankovou remízu nejprve hodnotil hostující trenér Martin Svědík.

"Mimo úvodních deseti minut jsme hráli do ofenzivy velmi špatně. Nefungovala nám předfinální fáze a k finální jsme se ani nedostávali. Byl to boj uprostřed hřiště a následně i tlak Bohemky. Museli jsme odvracet několik nepříjemných situací, které pramenily z toho, že nám nehráli krajní hráči. Všechno jsme chtěli hrát do nohy, bez náběhu a pohybu. To byl diametrální rozdíl oproti zápasu s Příbramí. Ať už šlo o Hološka či dva krajní záložníky Navrátila s Kalabiškou, tak jejich výkony v první půli neměly parametry," poznamenal důvody, proč byl jeho celek v zápase horší než Bohemians.

Druhý poločas ovšem nebyl odlišný: "Po pauze byl k vidění opět boj. Hrálo se o odražené míče ve středu hřiště, aby si někdo pološanci či šanci vypracoval. V závěru jsme se dostali pod tlak domácího týmu. Vzhledem k naší předváděné hře směrem do ofenzivy je pro nás bod z Ďolíčku výborným výsledkem."

"V souvislosti s ostatními zápasy v naší skupině pro nás bod na Bohemce nic neřeší. Příbram doma vyhrála, takže jedno barážové místo je otevřené. Ať už jde o nás, Opavu nebo Bohemku, tak jsme všichni pod velkým tlakem Příbrami. Tohle kolo o ničem nerozhodlo a jede se dál. Je potřeba se soustředit na každý zápas, protože velkou váhu má každý bod," neviděl výraznou změnu v tabulce.

Následně hodnotil utkání i domácí trenér Martin Hašek.

"Asi během prvních deseti až patnácti minut nás soupeř jednou ohrozil. Po zbytek prvního poločasu jsme podle mě hráli zajímavý a pěkný fotbal se spoustou rychlých přechodů. Naše převaha byla jednoznačná, ale z námi vytvořených situací jsme neskórovali. Po přestávce jsme už takový rytmus v naší hře nenašli. Do většího tlaku jsme se dostali až v závěru utkání, jenže nic jsme z něj nevytěžili,"
připomněl jasnou převahu svého celku.

Poté připomněl celý příběh letošního ligového ročníku a myslel na další zápasy: "Viděli jsme takový zápas, kterých v této sezóně bylo na Bohemce už hodně. Soupeře jsme nepustili prakticky do ničeho. Nejnebezpečnější situace byla jediná, když Slovácko vstřelilo branku z ofsajdu. Sami máme problémy branky střílet. Tento zápas byl zrovna jeden z těch, kdy se nám to nepodařilo. Takže z poměrně velké územní převahy jsme vytěžili pouze jeden bod, což je málo. Situace se ovšem nezměnila a je stejná jako před zápasem. Máme náš osud ve svých rukou, nejsme na nikom závislí a je jen na nás, jak zbylá utkání nadstavby sehrajeme."