Fryšták: Ke gólu chyběl kousek

Brankář Tomáš Fryšták popisuje zápas se Slováckem.

Fryšták: Ke gólu chyběl kousek

Bezbrankovou remízu se Slováckem komentuje brankář Tomáš Fryšták. Psychický vliv na tým, obranná hra týmu. Více v rozhovoru.

Bohužel se opět opakuje příběh celé sezóny...
Byli jsme v zápase lepší. Měli jsme tam nějaké šance, abychom šli do vedení. Pořád nám chybí dát gól, což je náš problém během celé sezóny.

Za celý zápas jsi byl až na výjimky téměř bez práce. V závěru navíc na vydatně mokrém trávníku každá střela nabírá na nebezpečnosti.
Slovácko moc příležitostí nemělo, ale pořád jsem se udržoval v koncentraci. Stále jsem věřil, že nějaký gól dáme. Z těch příležitostí co jsme měli chyběl už opravdu jen kousek. Míč na trávníku sklouzne a je rychlejší. Kluci hru do defenzivy zvládli velice dobře a soupeře do ničeho nepustili. Z tohoto pohledu byla práce vzadu v pořádku.

Z Uherského Hradiště pocházíš. Je zápas proti Slovácku pro tebe jiný?
Vzhledem k tomu, že odtamtud jsem, tak ano. V týmu zůstalo už jen pár hráčů s nimiž jsem hrál. Mužstvo prošlo velkou obměnou. Pořád je svým způsobem utkání speciální.

Čekali jste od Slovácka něco jiného, než v posledním kole základní části?
Hráli stejným způsobem jako při našem posledním vzájemném utkání. Neřekl bych, že by nás něčím překvapili. Utkání bylo spíše o nás, abychom ho zvládli, což se nám bohužel nepovedlo.

Bylo utkání se Slováckem bráno jako jedno z rozhodujících? Dá se naše situace porovnat s tou, v níž jsme byli před zápasem ve Zlíně?
Každý zápas je důležitý. Teď se blíží konec sezóny a body jsou cennější. Nepřirovnával bych to k jinému. Situace se teď umocňuje tím, že zápasy ubývají.