Hašek: Musíme body potvrdit i s Opavou

Trenéři Martin Hašek a František Straka hodnotí sobotní zápas.

Hašek: Musíme body potvrdit i s Opavou

S vítěznými pocity hodnotil duel hostující trenér Martin Hašek.

"Poté co jsme na poslední chvíli neproklouzli do prostřední skupiny, tak nás čekala nadstavba, do níž jsme vstoupili neúspěšně. Remizovali jsme na Dukle a se Slováckem. V úterý jsme pak dostali direkt od Příbrami. Ve velmi rychlém časovém sledu jsme hráli v Karviné téměř o všechno. Nebylo vůbec jednoduché hráče na takový zápas připravit. Kdybychom tady prohráli, tak by byla situace vyřešená. Za určitých okolností nám k naději nestačila ani remíza. Myslím, že této situaci odpovídal i náš výkon, který neměl parametry, na které jsem během jarní části ve venkovních zápasech zvyklý. Nebyli jsme tolik nebezpeční, neměli jsme tolik šancí, ale výsledkově jsme uspěli. Udrželi jsme vzadu nulu, udělali řadu změn v základní sestavě. Všechny tři hráče nahoře jsem prostřídal a měli jsme tam čerstvé síly. Místo toho, abychom riskantně hrající Karvinou ztrestali z protiútoku, tak jsme postupně počítali minuty a propočítali jsme se až do poslední vteřiny," poukázal na chybějící pojišťovací gól.

Odhadovat míru uklidnění hráčů po vítězství lze jen těžko: "Těžko se dá predikovat, co s námi vítězství udělá. Kdyby mi někdo řekl, že odehrajeme zápas s Příbramí s takovým průběhem, tak s ohledem na celé jaro si budu myslet, že spadl z Marsu. Měli jsme dva zápasy k tomu, abychom se baráži vyhnuli. První úspěšný krok máme za sebou. Budeme se teď připravovat na Opavu nejlépe, jak to jen jde."

"Určitý rozdíl tam určitě je. Když se podíváme do statistik na počet našich domácích výher, tak v lize jen dvakrát. Remíz máme výrazně více. Samozřejmě bychom velmi rádi zápas vyhráli a udělali radost fanouškům i sobě, ale hlavní je se vyhnout baráži. Pokud by zápas skončil remízou, tak se budeme po utkání radovat určitě víc, než po všech remízách za celý ligový ročník. Některé také měly svojí hodnotu, ale tato by ji měla výrazně vyšší," přihlédl ke statistikám pro příští zápas s Opavou.

Po něm se vyjádřil k duelu i domácí kouč František Straka.

"Absolutně jsme nezvládli první poločas. Chyběl nám důraz, větší jistota na míči, pohyb. V sestavě jsme provedli několik změn. Ať už na základě zdravotních problémů nebo jsem si sám potřeboval udělat o některých hráčích určitý obrázek. Mrzí mě situace u rozhodující branky, poněvadž jsme takovou fatální chybu jsme udělali proti Dukle a byla z toho penalta. V těchto vyrovnaných zápasech často rozhodují individuální chyby. Ve druhém poločase bylo vidět, že potenciál v mužstvu každopádně je. Místy jsme měli drtivou převahu, avšak nic jsme z toho nevytěžili. Nedá se nic dělat, neboť i takové chvíle fotbal přináší. Teď se musíme připravit na baráž," vzhlížel k blížícím se bitvám s Jihlavou.

MFK Karviná - Bohemians Praha 1905 0:1 (0:1)
MFK Karviná - Bohemians Praha 1905 0:1 (0:1)
"Jde hlavně o přístup. Když hráč dostane šanci, tak musí ukázat, že chce tady hrát i příští rok nebo dostat šanci i v baráži. Proti Slovácku některé změny přijdou a očekávám od hráčů, že po stránce zodpovědnosti budou plnit přesně to, co mají. Nesmí to být tak, že si půjdou jen zahrát. Přišel jsem do Karviné s tím, abychom nechali Duklu za sebou. Mohli jsme se několikrát posunout jinam, ale všichni dobře ví, proč se to nepodařilo. I příští utkání mi ukáže poznatky o dalších hráčích. Někteří hráči toho mají plné zuby a jsou dost pokopaní, takže i z tohoto hlediska určité změny přijdou," zdůrazňoval rozhodující faktor v boji o záchranu.
"My baráž jednoznačně vítáme, neboť jinak bychom už byli ve druhé lize. Tým k tomu musí přistoupit na tisíc procent. Budu vyžadovat neskutečnou disciplínu, nasazení a zodpovědnost. Hráči se musí absolutně ze všeho vydat. Musíme vstřebat prohru s Bohemkou. Důležité je mužstvo znovu nastartovat, promluvit si o některých věcech a dát možnost na Slovácku hráčům, kteří by pro baráž přicházeli v úvahu," byl rád za herní model ligy.