Hůlka: Z této sezóny můžeme čerpat

Obránce Lukáš Hůlka komentuje utkání s Opavou.

Hůlka: Z této sezóny můžeme čerpat

Poslední utkání této sezóny popisuje Lukáš Hůlka. Situace Klokanů v celé nadstavbě, pocity při inkasovaném gólu. Více v rozhovoru.
Zápas pro nás nakonec skončil díky brance v závěru dobře...
Když se podívám zpětně na celou jarní část sezóny, tak je to sice obrovská odměna. Na tu druhou jsme si kalich hořkosti vypili až do dna. O to pak byl závěrečný moment sladší a užili jsme si ho.

Co ve vás probíhalo, když jsme inkasovali gól.
Neměli jsme informace o výsledku v Příbrami. Obdržená branka pro nás představovala šok, neboť to bylo zčistajasna. Neříkám, že jsme hráli lépe po té brance, ale hru jsme zjednodušili. Nesložili jsme zbraně. Doufali jsme, že se prosadíme z takové situace, z níž jsme vyrovnali. Nakonec se to zaplaťpánbůh povedlo.

V první půli jsme byli lepší, ale tíha okamžiku byla na nás znát.
Věděli jsme, jak jsou karty rozdané. Nicméně hlavně v prvním poločase jsme za gólem šli hladověji oproti soupeři. Fakt, že když jsme si už šance vytvořili, jenže neproměnili nás provází celé jaro. Nemyslím si, že by se projevila naše snaha hrát na remízu. To určitě ne. První poločas byl zkrátka ukázkou celého jara.

Bohemians - Opava 1:1 (0:0)
Bohemians - Opava 1:1 (0:0)
Byli jsme ve 30. kole kousek od play-off o Evropu, ale teď jsme byli v úplně jiné situaci.
V utkání na Slovácku nám chybělo dvacet minut od toho, abychom hráli v prostřední skupině a pomýšleli na to, abychom usilovali o Evropskou ligu. A je to jen pět zápasů zpět. A teď najednou hrajeme poslední zápas o udržení příslušnosti v první lize. Jsou to velké rozdíly. Hranice mezi úspěchem a neúspěchem je tenká. O to víc si můžeme tenhle okamžik užít. Je před námi ale také obrovský kus práce. Tato sezóna může pro nás být něčím, z čeho můžeme čerpat zkušenosti. Současně i to, co už zažít nechceme.

Máme celkem mladý tým, ale nervydrásající závěr jsme zvládli.
Říká se, že když něco nejde, jak po másle, tak já věřím, že to bude i náš případ. Všechno špatné jsme dokázali překročit a otočit v dobré. Doufám, že nás to posílí a bude se to odvíjet i v příští sezóně. Věřím, že vše bude lepší.