Michal Šmíd: Byla to divná sezona

Zkušený obránce hodnotí uplynulou sezonu.

Michal Šmíd: Byla to divná sezona

Jak bys v pár větách zhodnotil uplynulou sezonu?
Byla to divná sezona, strašně na houpačce. Jak z týmového hlediska, tak i z mého osobního. Chvíli jsem hrál, pak zase ne. Chvíli jsem se bál, že snad půjdu i někam jinam, pak jsem ale zase začal hrát. Jsem rád, že je sezona za námi. Opravdu moc děkuju Pepovi, že ten gól dal. Všichni bychom mu měli ze srdce poděkovat.

Pepův gól na 1:1 v 94. minutě s Opavou byl tak trochu jak z béčkového filmu - zachránit se před baráží takhle na poslední chvíli.

Já měl úplně husí kůži z toho. Takový gól v jeho letech, to prostě před ním musíme smeknout klobouk. Ani jsem se nedokázal úplně radovat, protože jsem byl trochu zaražený z našeho výkonu. V první půli to ještě šlo, ale pak už jsme se dostali do hrozné křeče.

Po 30. kole jsme byli jedenáctí, ale nakonec jsme se strachovali až do samého konce skupiny o záchranu. Nadstavba se letos hrála prvním rokem, co bys k ní řekl?

Ať si jí strčí někam... (smích)

Jak zvláštní byl fakt, že jste jako hráči nevěděli, jestli vám začne dovolená už po Opavě, nebo až o týden později?

Trochu divné to bylo, ale hlavně si myslím, že jsme byli v takové zvláštní situaci - že pokud bychom to s Opavou nezvládli, tak jsme najednou v baráži. Což by byla strašná psychická rána. Na rozdíl třeba od Karviné, která s baráží počítala už pár týdnů a mohla se na to v klidu připravovat. Pro nás by to s Brnem v takovém psychickém rozpoložení bylo hodně těžké.