Hruška: Juniorská liga měla výhody i negativa

Trenér juniorky Bohemians hodnotí uplynulou sezonu.

Hruška: Juniorská liga měla výhody i negativa

Zvláštní sezonu má za sebou trenér Vladimír Hruška, vedl totiž juniorku Bohemians v soutěži, která předem ohlásila svůj poslední ročník.

Jak hodnotíte uplynulou sezonu, dostali jste se do lepší finálové skupiny...

Sezonu hodnotím jako velice úspěšnou. Na začátku soutěže jsme si dali za cíl postoupit do finálové skupiny, což se nám podařilo. S konečným 4. místem jsme opravdu nepočítali, neboť tam byla velice kvalitní mužstva jako je Plzeň, Mladá Boleslav i Liberec a my je nechali za sebou. Dokonce Slavia ani nepostoupila mezi nejlepších deset týmů a za Spartou jsme skončili pouze o jediný bod. Kluci od začátku sezony udělali veliký výkonnostní posun, postupně získávali sebedůvěru a většinou podávali kvalitní výkony. Těší mě, že i po fotbalové stránce se na většinu utkání dalo koukat. Vím, že důležité jsou body za vítězství, ale klukům jsem vždy zdůrazňoval, že neméně důležitá je i předvedená samotná hra. Samozřejmě, že nám dost pomohli i hráči A týmu, ale ty měli ve svých řadách všechna mužstva. Byla i řada utkání, v nichž jsme si museli poradit sami, doplněni pouze o hráče U19 a myslím, že jsme nezklamali. Nechci vyzdvihovat některé hráče, protože mužstvo hrálo hodně kolektivně a někdy se některým dařilo více nebo méně. A nakonec bych chtěl ocenit velmi kvalitní práci našeho realizačního týmu, který se pro konečný výsledek snažil udělat maximum.

Juniorská liga definitivně končí, co si o tomto kroku myslíte?

Myslím, že měla své výhody i svá negativa. Pozitivní bylo, že většina utkání se hrála na plný plyn, bez nějakého zbytečného taktizování nebo zdržování. Nešlo tam ani tak o remízu, ale každé mužstvo chtělo vyhrát a i proto v utkáních padalo hodně branek.

Je zcela pochopitelné a důležité i zařazení hráčů A týmu do utkání Juniorky (zejména po zranění nebo malé vytíženosti v prvním mužstvu), ale na lavici náhradníků někdy zůstali sedět kvalitní hráči Juniorky, kteří poctivě celý týden trénovali. Někdy dokonce museli utkání sledovat jenom z tribuny. Uvidíme, jaká pozitiva nám přinese 3. liga.

Počítá se s vámi pro nově vznikající B tým Bohemky? Pokud ano, jak budete kádr sestavovat?

Tak, na to se budete muset zeptat vedení. Jinak kádr mužstva zůstává s velkou pravděpodobností stejný, doplněný hráči, kteří věkově končí u U19.