Klokani zahájili letní přípravu na sezonu 2019/20

Na prvním tréninku se sešlo 24 hráčů.

Klokani zahájili letní přípravu na sezonu 2019/20

V pondělí 17. června Bohemians zahájili letní přípravu před sezonou 2019/20. Od konce uplynulého ročníku měli Klokani tři týdny volna. Nyní je čeká necelý měsíc tréninků a přípravných zápasů. Na prvním tréninku se sešlo 24 hráčů včetně dvou posil Patrika Le Gianga a Ibrahima Keity. Brankář Le Giang však do tréninku nemohl zasáhnout kvůli zlomené klíční kosti, kterou si přivodil při dopravní nehodě. Bude chybět šest až osm týdnů. Příchod francouzského útočníka Keity by měl být oficiálně dotažen v nejbližších dnech.

V Uhříněvsi dnes nechyběl ani Kamil Vacek, jehož hostování končí 30. června, ale Bohemians se snaží o další setrvání zkušeného záložníka v týmu. O Vackově budoucnosti by se mělo rozhodnout v tomto, nebo příštím týdnu.

"Dnes to byl klasický první trénink, kdy se nebojuje o místo v sestavě. Sešli jsme se ve slušném počtu, kdy jsme si mohli zahrát i 10 na 10 plus brankáři, což prý v Bohemce nebývalo úplně obvyklé. Zatím máme jen dvě posily, ale věřím, že do odjezdu na soustředění (pátek 28. června) ještě další hráči přijdou. Co se týče zranění Patrika Le Gianga, tak je to sice nemilé, ale neznamená to pro nás nějakou krizi, protože stále máme tři zdravé brankáře," řekl na úvod přípravy trenér Martin Hašek.

Kádr Bohemians na prvním tréninku v letní přípravě před sezonou 2019/20:

Brankáři: Tomáš Fryšták, Patrik Le Giang, Marek Kouba, Roman Valeš
Obránci: David Bartek, Jiří Bederka, Martin Dostál, Lukáš Hůlka, Daniel Krch, Jan Vondra, Till Schumacher, Michal Šmíd
Záložníci: Filip Hašek, Josef Jindřišek, Vladislav Levin, Rudolf Reiter, Antonín Vaníček, Kamil Vacek, Jan Vodháněl, Jan Záviška
Útočníci: David Puškáč, Ibrahim Keita, Matěj Koubek, Jakub Nečas

Oproti kádru na jaře 2019 chyběli tito hráči: Lukáš Juliš (ukončeno hostování ze Sparty), Júsuf (ukončeno hostování ze Slavie), Marhún (reprezentační povinnosti), Lukáš Pokorný (ukončeno hostování ze Slavie), Michal Švec (konec smlouvy, hledá si angažmá)