Dnes v Rakousku vyzveme Rapid Vídeň

Prvním soupeřem na soustředění je Rapid Vídeň.

Dnes v Rakousku vyzveme Rapid Vídeň

Polovinu přípravných utkání mají svěřenci trenéra Martina Haška za sebou. Dnes tým odjel na soustředění do Rakouska, kde zítra odehraje zápas s věhlasným Rapidem Vídeň. Sobotní soupeř Klokanů obsadil v již skončené sezoně osmou příčku, což pro něj znamenalo bojovat ve skupině o udržení. V ní poskočil na sedmou příčku a po vítězném souboji s osmým Mattersburgem ho čekal finálový dvojzápas o postup do Evropské ligy proti Sturmu Graz. Po domácí porážce (1:2) dokázal zvítězit ve venkovním prostředí (1:0). Bohužel pravidlo o vstřelených gólech na hřišti soupeře v pohárových zápasech zhatilo sny Rapidu o evropské soutěži. Poslední vzájemný zápas se datuje do zimy roku 2016. Oba týmy se tehdy potkaly na soustředění v Turecku. Rakouský celek vedl po třiceti minutách o dvě branky díky Jelic a Schwab. Těsně před poločasem ovšem snížil Mikuš a o vyrovnání se postaral Bartek.

Nezpochybnitelnou brankářskou jedničkou je Richard Strebinger. Vůdcem defenzivní řady je nejvytíženější obránce Boli Bolingoli-Mbombo. O pouhá dvě utkání méně má na svém kontě dvacetiletý obránce Mert Müldür. Ještě o jeden duel méně má odehráno Mario Snonleitner, který ovšem dokázal vstřelit úctyhodných pět gólů z pozice obránce. Nejlepším střelcem mužstva byl v loňské sezoně Thomas Murg se sedmi brankami a dalšími sedmi asistencemi. V počtu nahrávek na gól ho překonal pouze Christoph Knasmuellner, který nahrál dokonce na deset branek. Zajímavým hráčem je i forvard Aliou Badji. Dvaadvacetiletý Senegalec vstřelil šest branek v šestnácti zápasech.

Zápas Rapidu Vídeň s Bohemians se hraje na stadionu Schuberth Melk. Výkop je v 16:30. Prostřednictvím sociálních sítí budeme informovat o průběhu utkání. Zápas budete moci sledovat i v živém streamu, na který vás odkážeme na sociálních sítích před utkáním. S Bohemkou můžete spojit i celý sobotní den. Od rána se v Ďolíčku koná brigáda DFB. Hlavním bodem je demontáž sedaček v kotli Bohemians s cílem vytvořit celý sektor B na stání. Po skončení brigády budete moci sledovat ve VIP místnosti přípravný zápas Bohemians.