Rondzik: Čtyři týdny přípravy by měly stačit

Novým kondičním trenérem Bohemians je Rudolf Rondzik.

Rondzik: Čtyři týdny přípravy by měly stačit

Na pozici kondičního trenéra Pavla Radu nahradil Rudolf Rondzik. Bývalý brankář působí sympatickým dojmem a mluví zvláštní směsicí slovenštiny a češtiny.

Rudo, zkus se představit našim fanouškům...

Je mi 30 let, jsem původně ze Slovenska, ale v Česku už jsem osm let. Na Slovensku nebyl akreditovaný magisterský obor, který jste tu vy měli, a tak jsem tu dostudoval. A pak už tu zůstal. Působil jsem v menších klubech u mužské sekce, poté jsem přemostil k ženám. Dva úspěšné roky jsem byl kondičním trenér ženského týmu AC Sparta Praha. A teď jsem přestoupil jsem k chlapům Bohemians.

Jak ses do Bohemky dostal?

Právě přes mého předchůdce Pavla Radu, s nímž jsem se znal ze Strahova. Teď když v Bohemce končil, tak se mi ozval a doporučil mě.

Poprvé ses tedy dostal k mužské první lize, co si od toho slibuješ?

Největší rozdíl bude asi v tom, že u žen Sparty byla ta úplně nejvyšší očekávání - nic než titul, nic než úspěch v Lize mistryň. Teď ta očekávání budou trochu jiná, díky čemuž svoji práci můžu směřovat k delšímu časovému horizontu. Moje dlouhodobá náročnost tu bude více žádaná. Hlavně doufám, že budeme mít méně zranění, na což navazuje zvyšování výkonu. Do některých procesů bych chtěl dát nějaké impulsy. Ale kádr je dobře vytrvalostně připraven, takže to budeme udržovat. Co se týče rychlostní složky, tak jsme na nějakých číslech, která nejsou špatná. Ale chtěl bych udělat nějaké změny týkající se silového tréninku. A když nám vyjde silová část jako preventivní (omezení zranění) a zároveň ještě vylepší rychlost, tak to bude dobré.

Do startu ligy jsi měl de facto jen necelý měsíc na přípravu mužstva, není to málo?

Čtyři týdny by mohly stačit, protože manšaft je dlouhodobě dobře připravený. Takže ty tři týdny dovolené po minulé sezoně byly takovou pauzou pro superkompenzaci v dlouhodobém makrocyklu. Není potřeba nanovo něco rozvíjet, spíše jen navázat na to, co probíhalo minulou sezonu. Abychom se mohli třeba za půl roku fyzicky ještě někam posunout, musíme být dobře nastavení i v hlavě.