Nešťastný závěr generálky

Bohemians přišli o vítězství chvilku před koncem.

Nešťastný závěr generálky

Do generálky s Lincem nastoupili Klokani s Valešem v brance. Post levého halfbeka zaujal Podaný. Do útočné trojky se vrátil Vaníček.

První šanci měl rakouský celek, když Otubanjo vyrazil do otevřené obrany Klokanů. Na hranici vápna přihrál doprava Benkovi, který naštěstí pálil nad branku. Bohemians odpověděli vzápětí. Vaníček byl za šestnáctkou v obtížné pozici a o kousek minul břevno. Linec ukázal zajímavý signál při přímém kopu. Po narážečce na hranici velkého vápna se dostal Meister před Valeše. Jenže branku Zelenobílých přestřelil.

LASK Linec - Bohemians Praha 1905
LASK Linec - Bohemians Praha 1905
Po napadání rozehrávky Bohemians se hnal Otubanjo sám na Valeše. Chtěl mu udělat kličku, avšak gólman Klokanů mu fantasticky míč sebral od nohou a zachránil bezbrankový stav, který platil i po poločasovém hvizdu sudího.

Zkraje druhého poločasu se Bohemians radovali. Střídající Vodháněl prošel středem hřiště přes několik protihráčů a roztáhl hru doleva na nabíhajícího Podaného. Novic v týmu nádherným centrm našel Hronka, který přesnou hlavičkou poslal svůj tým do vedení.

To mohlo být záhy dvoubrankové. Vodháněl chytře přihrál Nečasovi, ovšem jeho střelu lapil brankář Turner. O vyrovnání se pokoušel střelou z hranice šestnáctky Klauss, jenže střílel vedle. Na druhé straně Nečas pěkně příťukl míč Vodhánělovi, který si zasekl balónky do středu na pravou nohu a pěknou technickou střelou trefil tyč. Dorážející Koubek sice vstřelil branku, avšak z ofsajdového postavení.

V závěrečné desetiminutovce byl po faulu Köstla nařízen pokutový kop pro Linec. K němu se postavil Tetteh, ale trefil tyč a Bohemka stále vedla. Ovšem během posledních dvou minut byl dvakrát na malém vápně důrazný Holland a dvěma góly otočil zápas. Klokani tak přišli o vítězství v generálce těsně před koncem.