Po krátké přípravě vzhůru do ligy!

V Ďolíčku dnes proběhla předsezonní tisková konference.

Po krátké přípravě vzhůru do ligy!

Na tiskové konferenci si nejprve vzal slovo ředitel klubu Darek Jakubowicz, který obeznámil všechny přítomné s nefotbalovými věcmi: "Nejzřetelnější změna je vidět na dresu. Generální partner nás poprosil o změnu vizuálu na dresu. Ustoupili jsme od značky Remal. Na jeho místě bude nově Balshop.cz. Od nedávna máme také svůj tým ve světě esportu. Podepsali jsme tři hráče, které bych se nebál zařadit do Top 10 v Česku. Využili jsme i možnost navýšení kapacity. Ďolíček teď bude mít kapacitu 6 300. Sedačky ve velké části kotle domácích již nejsou. Budeme upravovat i sektor pro hostující příznivce, jehož kapacita se navýší na 315. Sáhli jsme i ke druhé etapě rekonstrukce sociálního zařízení. Družstvo fanoušků Bohemians vstoupilo do sdružení SD Europe, což je fanouškovská organizace, která sdružuje fanouškovské organizace, jež se spolupodílejí, spolufinancují nebo spoluvlastní amatérské či profesionální kluby."

Dále se slova jal sportovní ředitel Miroslav Držmíšek: "Snažili jsme se nahradit hráče, kteří nám odešli. Júsufovi skončilo hostování ze Slavie. Místo něj přišel Keita. Do ostravského Baníku přestoupil Reiter, kterého jsme nahradili Hronkem. Do zálohy přišel Jakub Rada a podepsali jsme i Kamila Vacka. Z Dukly u nás hostuje Jakub Podaný. Na testy přišel obránce Daniel Köstl, o němž jednáme. Posílili jsme i na brankářském postu, avšak Patrik Le Giang je aktuálně ve stavu zraněných. Po dlouhé době se ocitáme v takové situaci, že máme hráčů více. Je možné, že budeme ještě řešit nějaký odchod."

Tisková konference před startem Fortuna ligy 2019/20
Tisková konference před startem Fortuna ligy 2019/20
Letní přípravu hodnotil trenér Martin Hašek: "Vzhledem ke krátkému volnu po konci soutěže jsme zvolili první týden přípravy jako zabíhací. Úvodní týden jsme zakončili zápasem. Bohužel se nám v něm zranil Dostál. Následně jsme hráli zápas se Slovanem Bratislava, ze kterého odstoupil Puškáč se zlomeným prstem u nohy. Koncem týdne jsme už odcestovali na týdenní soustředění do Rakouska. Místo tří utkání nám bylo umožněno odehrát pouze dvě. Vrátili jsme se v noci a v pátek už hrajeme v Jablonci. Podařilo se nám přivést připravené hráče, které nemusíme dotrénovávat."

Krátkou letní pauzu naopak kvitoval David Bartek: "Já jsem moc rád, že liga konečně začne. Fotbal hrajeme pro mistrovské zápas před fanoušky. Zažil jsem doby, kdy byla přestávka dva a půl měsíce. Chceme určitě předvádět lepší výkony na domácím stadionu a naplnit ho při zvýšené kapacitě. V přípravných zápasech jsem naskakoval napravo na pozici Martina Dostála. Budu se snažit odvést maximum kdekoliv, kam mě trenér postaví."