Ligu začali Klokani porážkou

Dva zásahy Matouška určily výsledek utkání.

Ligu začali Klokani porážkou

Do úvodního kola proti Jablonci vyrukovala Bohemka s několika posilami. V obraně nastoupil mladý Köstl. Post levého halfbeka zaujal Podaný. Ve středu zálohy operoval Vacek po boku Jindřiška. V útoku pak s Hronkem a Vodhánělem bojoval Keita.

FK Jablonec - Bohemians Praha 1905
FK Jablonec - Bohemians Praha 1905
V úvodu byli aktivnější Bohemians a dostali se do zakončení. Do centru Vodháněla od rohového praporku se položil na zadní tyči Podaný, ale obrana Jablonce sis situaci pohlídala. Po centru Podaného ovšem Keita hlavičkoval vpádu vedle branky. Za Jablonec odpověděl Jovovič, když si navedl míč za hranici šestnáctky, střílel ale jen do boční sítě.

Po čtvrthodině hry Hrubý výhozem až na polovinu hřiště našel Matouška. Mladý útočník si posunul míč do běhu, utekl Köstlovi a střelou na zadní tyč poslal Jablonec do vedení.

Bohemians mohli srovnat pár minut před poločasem. Bartkovu ránu na zadní tyč ovšem dokázal Hrubý skvělým zákrokem zneškodnit. V jednominutovém nastavení po hlavičce Hůlky zasáhl Hübschmann míč rukou ve vlastní šestnáctce. Pokutový kop rozhodčí Franěk neodpískal, a tak si Jablonec odnesl do kabin jednobrankový náskok.

Zkraje druhé půle ze z levé strany hnal Jovovič na Valeše. Při zakončení byl tísněn Hůlkou a střílel nad břevno branky Klokanů. Na opačné straně přihrál zpět pod sebe Vacek. Míč doputoval až k Vodhánělovi, jehož rána letěla jen malý kousek vedle tyče. Další střelu si připsal Matoušek po otočce ve vápně, jenže defenziva Bohemians balón zablokovala na rohový kop.

FK Jablonec - Bohemians Praha 1905
FK Jablonec - Bohemians Praha 1905
Bohemans se hnali za vyrovnáním. Jenže pár minut před koncem Matoušek svým druhým gólem pojistil vedení Jablonce.  V nastavení ještě viděl červenou kartu Köstl a byl vyloučen. Klokani tak začali sezonu porážkou na severu Čech.