Hašek: Chtěli jsme navázat na výkon z první půle

Trenéři Martin Hašek a Petr Rada hodnotí zápas.

Hašek: Chtěli jsme navázat na výkon z první půle

Jako první hodnotil utkání trenér Martin Hašek.

"Po krátké přípravě proti sobě nastoupily dva týmy, které přesně neví, co čekat od toho druhého, ale i od sebe. Do utkání jsme vstoupili oproti domácím o poznání lépe a byli jsme jednoznačně lepším týmem. Trvalo to pouze do doby, než jsme obdrželi branku po individuální chybě. Dali jsme Jablonci dárek. Soupeř se uklidnil a navýšil své sebevědomí. My jsme šli po první brance trochu dolů. První poločas se ale dal hodnotit tak, že jsme byli lepší, ale prohrávali," poukázal na povedený herní start.

"Věřili jsme, že s takovým výkonem můžeme i nepříznivý stav otočit. Bohužel jsme po přestávce nepokračovali v takovém tempu. Byl tam jeden moment, což byla šance Vodháněla. Taková příležitost by za normálních okolností skončila gólem a odvíjel by se jiný příběh. Po prostřídání měla naše hra klesající tendenci a přestali jsme být nebezpeční. Nakonec ještě domácí vstřelili druhý gól," viděl rozdíl ve hře svého celku ve druhé půli.

Jablonec - Bohemians 2:0 (1:0)
Jablonec - Bohemians 2:0 (1:0)
"Transfer Köstla se řešil v posledních dnech. Oficiálně dotažen byl až v posledních hodinách. V dohodě mezi námi, Spartou, jeho agenturou a oběma kluby byly nějaké nejasnosti. Byl to jeho třetí ligový zápas. Nemyslím si ovšem, že by odehrál špatný zápas. Předvedl takový standardní výkon bez dvou okamžiků. Nejdříve dal krátkou malou domů. Pak v posledních vteřinách ještě byl vyloučen. Na premiéru v Bohemce asi nebude vzpomínat rád. Sestavu si vybojoval a jeho nasazení nelituji. Neznamená to ale, že bychom se k těm chybám nevrátili," nevyčítal si nasazení mladého Köstla.

Poté hodnotil zápas i domácí kouč Petr Rada.

"Začali jsme kostrbatě, ale drželi určitou kostru. Ve hře obou celků se vyskytlo hodně nepřesností. Bohemka měla dlouhé auty, což vypadalo opticky jako tlak, ale nic z toho nevytěžila. Šli jsme do duelu s mladíkem Plechatým, což představovalo určité riziko, avšak až na nějaké dvě rozehrávky obstál. Matoušek pak vypíchl míč soupeři a šel sám na branku, v čemž je silný. Vedli jsme a hráče jsem nabádal, aby byli trpěliví. V dalším průběhu utkání se nám dařilo dostávat balony do stran," viděl i on horší začátek svého týmu.

Po pauze mohly skórovat oba celky: "Bohemians měli ve druhém poločase velkou šanci po zpětné přihrávce, kterou jsme naštěstí přečkali. Hráli jsme do ofenzivy a z jednoho dobrého balónu přidal pojišťující branku Matoušek. Už předtím jsme měli šanci Doležalem, jenže skvěle zasáhl Valeš."

S výhrou na úvod ligy byl ale zkušený kouč spokojený: "Hned v prvním kole jsme natrefili na těžkého soka. Za výhru jsem šťastný. Máme v týmu hodně změn a je vidět, že jsme na začátku. Určitě nevypadáme tak, jak jsme byli zvyklí dříve. Máme před sebou poslední volnější týden, následně nám začne Evropská liga. Věřím tomu, že i zranění hráči se dají dohromady, abychom měli širší kádr. Tři body jsou dnes opravdu důležité."