Doma začneme proti Mladé Boleslavi

Klokany čeká první letošní utkání v Ďolíčku.

Doma začneme proti Mladé Boleslavi

Úvodní ligové kolo již pominulo, ovšem Bohemians se už chystají na první domácí představení. Ve "větším" Ďolíčku změří síly s Mladou Boleslaví. Letní přípravu Středočeši zahájili opět na Benátkách nad Jizerou, kde se zúčastnili dalšího ročníku zdejšího turnaje. Jako první porazili v penaltovém rozstřelu Příbram. Následně zvítězili nad Teplicemi 2:1, když rozhodující branku dal v závěru duelu Budínský. Poté odcestovali svěřenci trenéra Jozefa Webera na soustředění do Rakouska. Zde prohráli se Sturmem Graz (0:1) a CFR Kluž (0:1). Po návratu do tuzemska sehráli vítěznou generálku (2:0) s druholigovým Baníkem Sokolov.

Čtvrteční trénink v Uhříněvsi
Čtvrteční trénink v Uhříněvsi
Mladá Boleslav svůj už tak silný kádr v letní přípravě ještě více posilnila. Z Karviné přišli Lukáš Budínský s Tomášem Wágnerem. Zajímavou posilou je i Daniel pudil z Sheffield Wednesday. V týmu zůstal i Pavel Bucha, jemuž bylo prodlouženo hostování z Plzně. Své druhé angažmá v nejvyšší soutěži si vyzkouší Jiří Klíma, který přestoupil z jihlavské Vysočiny. Prozatím poslední posilou je Jonas Auer z pražské Slavie.

V létě i několik hráčů opustilo kabinu Středočechů. Z hostování se vrátili obránci Jakub Jugas (Slavia Praha) s Tomášem Hájkem (Viktoria Plzeň). Zpět v Hradci Králové je i Dominik Hašek. Středopolař Jakub Rada zamířil do "svého" Ďolíčku. Krajní záložník Tomáš Přikryl odešel na zahraniční angažmá do polské Jagiellonie Białystok. Ofenzivní univerzál Dominik Mašek hostuje ve Zlíně. Obránce či záložník Petr Mareš byl zapůjčen do Teplic.

Trenér Martin Hašek má se svým trenérským štábem několik otazníků před utkáním s posíleným soupeřem: "Podíváme se na ně, jak hráli v prvním kole proti Karviné. Boleslav od zimy dramaticky posiluje. Po sezoně na to i navázala. Velice rychle se dostavily zlepšené výkony, po nichž přišly i lepší výsledky. Probojovali se do předkola Evropské ligy. Určitě k nám Středočeši přijíždí v roli favorita. My s nimi hráli doma v závěru jarní části ve vyrovnaném zápase bez branek. Každé utkání je jiné. V Jablonci jsme nastoupili s pěti změnami v základní sestavě. Ohlížet se na "jarní" zápasy a porovnávat je se současnými v podstatě nemá smysl. Znovu si na sebe zvykáme a učíme se způsob hry. Naše situace je skoro stejná jako před Jabloncem. Přesně nevím, co můžu očekávat od našeho mužstva, ale i od soupeře. Nyní hrajeme doma, což pro nás bylo v minulé sezoně složité. Budeme se snažit připravit nejlépe, jak můžeme. Před zápasem ale budeme mít spoustu otazníků."

Sehrávání mužstva může trvat i delší dobu: "Může to být klidně pět kol, ale třeba také pět měsíců. Mužstvo se tvoří. Než se podaří se dostat na určitou úroveň, aby se dalo mluvit o automatismech a sehranosti, tak i necelý půlrok je krátká doba. V principu se nebráníme žádné posile, u které by byl velký předpoklad pro její rychlé zařazení do základní sestavy a pomoci našemu týmu."

Složení obranné řady bude pro realizační tým ještě obtížnější: "Červená karta Köstla je pro nás komplikace. Je to hráč ze základní sestavy a teď se musíme obejít bez něj. To ovšem nikoho nezajímá. Budeme si muset poradit a vyřešit, jak nastoupíme. "

Čtvrteční trénink v Uhříněvsi
Čtvrteční trénink v Uhříněvsi
Zápas Bohemians s Mladou Boleslaví se hraje v neděli od 16:30 v Ďolíčku. Jako hlavní rozhodčí ho bude řídit Jan Machálek. Na čarách mu budou asistovat Radim Dresler s Adamem Horákem. Čtvrtým sudím bude Alex Denev. Kupovat můžete stále i vstupenky na utkání (ZDE ). V prodeji budou i před zápasem na pokladnách stadionu. O průběhu utkání budeme informovat na sociálních sítích. K vašim příspěvkům na Facebooku, Instagramu a Twitteru připište hashtag #BOHMBL nebo nás rovnou označte.

Bohemka TV