Vítězství po famózním poločase

Bohemians zvítězili o třídu nad Mladou Boleslaví.

Vítězství po famózním poločase

Do domácího duelu s Mladou Boleslaví vyběhli Klokani s Jindřiškem v obranné trojici. Jeho místo ve středu záložní řady zaujal Hronek. Útočníka Keita ze stran podporovali Vaníček s Vodhánělem. Hned v první minutě si Bohemka vypracovala příležitost. Vackův nadýchaný centr si našel Podaný, ale hlavičkoval o zem kousek vedle tyče.

Bohemians Praha 1905 - FK Mladá Boleslav
Bohemians Praha 1905 - FK Mladá Boleslav
Vzápětí už se Klokani radovali. Keita hezky prostrčil míč do šestnáctky Vackovi, který prostřelil vybíhajícího gólmana Šedu a zajistil vedení svého celku.

Aktivita Klokanů neutichala a k vidění byly další šance. Jedna z nich po parádním centru Vodháněla, jenže Hronek na zadní tyči střílel mimo branku. Po chvilce se sám na Šedu hnal Vaníček, pravačkou pěkně obstřelil gólmana hostí, ovšem bohužel balón o malinký kousek minul pravou tyč.

V závěrečných pěti minutách předvedli Klokani smrtící závěr poločasu. Po faulu na Vodháněla nařídil rozhodčí přímý kop pro Klokany. Exekuci si vzal na starost Podaný a nádhernou střelou vymetl pravou šibenici hostující branky.

Pouze o minutu později Podaný pálil za šestnáctkou pravou nohou, míč ještě před Šedou tečoval Hronek a vstřelil třetí gól Bohemians. Burácející Ďolíček vyprovázel hráče hlasitým potleskem do kabin za vysokého náskoku Zelenobílých.

Do druhé půle Boleslav nastoupila bez Komličenka, ale na hřiště se dostal Matějovský. Pozorná obrana Bohemky ovšem svého soupeře nepustila do příležitosti. První domácí utkání této sezony zvládli Klokani na výbornou, když porazili Mladou Boleslav o tři góly.