Hašek: První poločas byl výborný

Trenéři Jozef Weber a Martin Hašek hodnotí nedělní utkání.

Hašek: První poločas byl výborný

Utkání hodnotil nejdříve hostující trenér Jozef Weber.

"Jednoznačně gratuluji Bohemce za agresivní fotbalovou první půli, v níž nás přehrála. Řekl bych dokonce, že nás svlékli do naha. Domácí vyhráli naprosto zaslouženě. Po přestávce jsme na první poločas po herní stránce zareagovali, jenže výsledkově jsme se na nic nezmohli. Někteří naši hráči si možná o sobě mysleli, že mají větší kvalitu než jiní. To byl velký omyl. Bohemka hrála daleko agresivněji a důrazněji," přiznal špatný výkon jeho svěřenců lodivod Středočechů.

K hernímu představení jeho družiny měl výtky: "Pokud mužstva chtějí hrát fotbal na spoustu přihrávek, tak v tuzemsku nebývají úspěšná. Bohužel jsem nedokázal mužstvo přesvědčit, aby se takovému stylu hry vyhnulo. Bohemka na to byla dobře připravena a ztrestala nás. Přicházeli jsme o míče ve středu hřiště a nebyli agresivní. V první půli jsme zaostávali ve všech atributech."

Po změně stran už Mladá Boleslav dokázal míč držet na polovině Klokanů: "Bohemka vedla o tři góly. Musíme být realisté. Domácí nás nechali se napást držením míče. Žádnou vyloženou příležitost jsme si nevypracovali. Byly tam pouze závary před brankou. Čekal jsem, že střídající hráči přinesou větší dravost do zakončení. Zůstalo to ovšem ve stejné rovině jako v prvním poločase."

Poté hodnotil první letošní vítězství i domácí trenér Martin Hašek.

"Před utkáním jsme byli v situaci, kdy bylo potřeba zvítězit. Jsem velmi rád, že se nám to podařilo po vynikajícím výkonu v prvním poločase. V minulé sezoně jsme měli problémy v domácím prostředí se ziskem bodů i vítězstvím obecně. V první půli jsme měli celou řadu dalších šancí. Do pauzy jsme hráli výborně. Ve druhém poločase se utkání jen dohrávalo a hra už tolik zajímavá nebyla," poukázal na rozdílné poločasy.

Bohemians - Mladá Boleslav 3:0 (3:0)
Bohemians - Mladá Boleslav 3:0 (3:0)
Na pozici středního obránce nastoupil nečekaně Josef Jindřišek: "Na začátku týdne jsem byl pro rozestavení 4 - 4 - 1 - 1. Dalibor Slezák přišel s nápadem hrát ve stejné formaci, ovšem s Pepou Jindřiškem v obraně. Nejprve pro mě takové řešení bylo překvapivé. Nicméně jsme o tom všichni přemýšleli a konzultovali takový tah v realizačním týmu. Koncem týdne už jsme byli všichni pevně rozhodnuti, že do toho půjdeme. Podle mého názoru to fungovalo skvěle. Pepa si pro Komličenka chodil a hlídal ho osobně. Nikdy jsem to takto ve své trenérské kariéře nehrál. Komličenko se pohybuje v prostoru, kdy nám Pepu nikam neodtáhne. On je sice menší, ale dokáže si načíst míč a oplotit si prostor. Komličenko byl eliminován, což byl jeden z hlavních faktorů, proč jsme odehráli první půli v takovém stylu."

Během přestávky lodivod Klokanů dbal u hráčů na soustředěnost do poslední minuty: "Jestli mezi týmy není obrovský výkonnostní rozdíl, tak takto rozehrané utkání si může profesionální mužstvo prohrát jedině samo nedisciplinovaností nebo lajdáckostí. Měli jsme to v našich rukách a záleželo jedině na nás. Naším záměrem bylo uhrát vzadu čisté konto. Ovšem druhou půli jsme chtěli odehrát jinak. Většinu času jsme strávili na vlastní polovině. Musíme se učit, jak zacházet s utkáním, které máme takto rozehrané."