U10: Ohlédnutí za sezónou 2018/2019

Hlavní trenér Petr Mathauser hodnotí uplynulou sezónu.

U10: Ohlédnutí za sezónou 2018/2019

Cílem v soutěžním ročníku 2018/2019 bylo intenzivně rozvíjet individuální herní dovednosti jednotlivců a pracovat na síle a koordinaci (zlepšení pohybových a rychlostních schopností). V průběhu roku jsme pracovali i na herních součinnostech jak ofenzivních, tak defenzivních. 
Celkem můžeme celou sezonu hodnotit jako velmi úspěšnou jak výsledkově, tak zejména herně. Dosáhli jsme i mnoha úspěchů na velmi dobře obsazených turnajích (Liberec a Plzeň finále Miniligy 1. a 3. místo, Třebíč 2. místo, Tempo Cup 2. místo, Můj turnaj 1. a 2. místa, atd). Sehráli jsme také spoustu PU s vynikajícími soupeři jako Viktoria Plzeň, Baník Ostrava, Sigma Olomouc, Vítkovice, LIberec, Sparta Praha, Slavia Praha, kdy jsme převážnou většinu zápasů také vyhráli, nicméně stále jsme krůček za výběry ze Sparty a Slavie. V soutěži jsme uspěli i s o rok staršímy týmy (Viktoria Žižkov, Tempo Praha). 
Naší výhodou a zároveň slabinou je velká vyrovnanost všech hráčů, kdy ve hře na 2 HP můžeme a porážíme v podstatě všechny soupeře velikým rozdílem. Pokud ale postavíme jen jedno hřiště proti nejlepším hráčům výběrů a akademií, tak máme problém. Chybí nám výrazné individuality, rozdíloví hráči, kteří bohužel dali přednost našim pražským rivalům. I tak ale musím pochválit a vyzdvihnout několik hráčů, kteří mají velký potenciál pro další rozvoj. 
Přetrvávajícím problémem jsou brankáři a proměňování vyložených brankových příležitostí. Proti top týmům prohráváme zápasy právě z těchto důvodů a je proto naším cílem pro tento rok tyto slabiny eliminovat. Celkem patří celému týmu obrovský dík za odvedenou práci a skvělý přístup k tréninku i zápasům.