Hašek: První půli jsme si nechali utéct

Trenéři Martin Hašek a Roman Nádvorník hodnotí sobotní utkání.

Hašek: První půli jsme si nechali utéct

Utkání hodnotil hostující trenér Martin Hašek.

"Vzhledem k tomu, že má Příbram nejen vysoké hráče, ale i ty, kteří jsou schopni nadstandardně zahrávat standardní situace, tak jsme věděli, že právě z nich nás budou ohrožovat. Ve fotbale už to takto bývá. Přišel stupidní faul a domácí ze standardní situace šli do vedení. Celkově je poměrně jednoduché zhodnotit první poločas. My jsme ho prohospodařili a nechali si utéct 45 minut. Úsilí našich hráčů bylo nízké k tomu, abychom mohli pomýšlet na zisk bodu," přiznal rozmrzelé pocity z první půle.

Po pauze se psal už jiný příběh: "V kabině jsme o poločasové přestávce měli průvan. Hned zkraje ale inkasovali z rychlého protiútoku. Pak už bylo znát, že jsme začali plnit věci, které jsme si v šatně zdůraznili. Začali jsme častěji probíhat soupeřovou obranou a dostávali se za ní po zemi. Vstřelili jsme dva góly a byli ve druhém poločase lepším týmem. Měli jsme vzápětí i šanci na třetí gól. Záviška dostal míč za obranu, vyhrál souboj s brankářem, ale hledal asi lepší řešení. Za mě měl střílet do prázdné branky, ačkoliv se nacházel v úhlu. Nakonec jsme inkasovali po rohovém kop, kdy nám ve vápně hlavičkoval hráč, který má jen něco přes 170 cm. Ztratili jsme zápas špatným prvním poločasem, v němž jsme nedostatečně pracovali. Soupeř nás pak sestřelil dvěma standardními situacemi. Štve mě stupidní faul, který předcházel prvnímu gólu. Pro dostatečné vyjádření emoce z toho, že dostaneme takový gól deset minut před koncem bych musel použít peprnější slova."

Příbram - Bohemians 3:2 (1:0)
Příbram - Bohemians 3:2 (1:0)
Velký pokrok ovšem zaznamenal Ibrahim Keita: "Nevěděli jsme, kolik času bude potřebovat na adaptaci v týmu po svém příchodu. V tomto utkání předvedl, že už zvládá devadesát minut, během nichž je pro nás platným hráčem. V prvním zápase přípravy měl křeče po dvaceti minutách proti druholigovému soupeři. Jsme o šest týdnů dále a zvládá celý ligový zápas. Navíc dal dva góly, což je super. Pomůžou i jeho sebevědomí i sociálním vazbám v mužstvu."

První vítězství hodnotil domácí trenér Roman Nádvorník.

"Do zápasu jsme vstoupili dobře a prvních třicet minut bylo z naší strany na slušné úrovni. Dali jsme gól a měli jich možná vstřelit i více. V poslední desetiminutovce první půle jsme trochu ustoupili od napadání a Bohemka se dostala do hry. Po dvaceti minutách druhé půle jsme mohli přidat nějaké góly a nebylo by se o čem bavit. Místo toho jsme dostali dva góly, ale měli jsme ještě nějaké gólové šance. Vysvobodila nás Rezkem perfektně zahraná standardní situace, kterou proměnil v branku Voltr. Při takových situacích míče obranou Bohemky propadávají. Povedlo se nám z toho dát dva góly a vyhrát," hovořil spokojeně domácí kouč.

Lodivod Příbrami dorazil na tiskovou konferenci i s vlastními poznámkami: "Liga teprve začala a já pořád čtu, že Příbram má jednu z nejhorších obran. Naše skóre z posledních devíti zápasů je 16:12. Může se i stát, že na Spartě dostaneme pět gólů. Na defenzivě jsme hodně zapracovali. Od té doby co jsem do Příbrami přišel, tak jsme udrželi třikrát čisté konto. Ještě více mě štve, že nikdo nevidí, že za nás hraje sedmnáctiletý Hájek. Kdyby to bylo v jiném klubu, tak se o tom píše čtrnáct dní."