Bartek: Na Plzeň jsme si věřili

David Bartek popisuje sobotní zápas.

Bartek: Na Plzeň jsme si věřili

Univerzál David Bartek komentuje utkání s Viktorií Plzeň. Jeho pohled na průběh i výsledek utkání, příprava na zápas v rozhovoru.

Jaký je bod s Plzní po výborné první půli výsledkem?
V poslední době se nám na Viktorii daří a věřili jsme si na ně. Podali jsme poctivý, dobrý a bojovný výkon. Při troše štěstí jsme mohli pomýšlet i na výhru. Na začátku měl šanci Kuba Podaný a v závěru jsme měli několik slibných situací. Kdybychom je řešili lépe, tak mohl být výsledek jiný. Bod je pro nás dobrý.

Plzeň zahrozila dvakrát v úvodní desetiminutovce, ale pak už byla hra až do konce první půle v naší režii.
Byli jsme od trenéra dobře takticky připraveni. Jak hrajeme v tomto rozestavení, tak jsme si vysvětlili některé věci. Dostupovali jsme je, měli krátké hřiště a nenechali je rozehrávat. Oni nakopávali balony dopředu, pak je to o štěstí. Druhé míče jsme zvládali sbírat, takže jsme je víceméně nepouštěli do hry.

V Příbrami jsme inkasovali dvakrát ze standardní situace. Zaměřovali jste se na ně v tréninku?
Koukali jsme se na video a věděli, že je to špatně. Nemohli bychom pak pomýšlet na nějaký dobrý výsledek. Jeden trénink jsme na takové situace zaměřený měli. Ukázali jsme si správné postavení, ze kterého bychom měli vycházet. Proti Plzni jsme to zvládali odbránit výborně. Měli bychom bránit takto pořád.

Bohemians - Plzeň 0:0
Bohemians - Plzeň 0:0
Plzeň hrála v týdnu v Řecku a v úterý odlétá do Belgie. Týmy mívají problém s přepnutím na domácí soutěž. Mluvili jste o tom při přípravě?
Teď o tom ani nepadla řeč. Plzeň nepodala v Řecku dobrý výkon a Olympiakos je vyřadil. Čekali jsme, že se na tento zápas zmobilizují, aby šli do dvojzápasu o Evropskou ligu s nejlepším možným pocitem.

Ačkoliv nás Plzeň po přestávce zatlačila, tak jsme měli hodně nadějných situací. Co nám chybělo?
Je to o kvalitě. Ta je u nás odlišná oproti Plzni. Kdybychom na tom byli s Viktorií stejně, tak řešíme situace jinak. Musíme se z toho také poučit, dostávat se do těchto příležitostí ještě více. Čím častěji se do toho člověk dostává, tím lépe to pak řeší. V první půli jsme balon dokázali podržet, nahrát si ho, narazit s útočníky a doplnit je. Po pauze jsme už s odcházejícími silami balony odkopávali. Nedařilo se nám je udržet.